У м. Покрові Нікопольського району на базі КЗ «Ліцей №3» спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Нікопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проведено семінар-нараду з питань організації харчування у закладах освіти Покровської міської ради.
У заході взяли участь начальник управління освіти Покровської міської ради та головний спеціаліст цеху харчування управління освіти Покровської міської ради.
Семінар-нараду організовано для керівників закладів освіти, відповідальних осіб за організацію харчування, медичних працівників та працівників харчоблоків закладів загальної середньої освіти Покровської міської ради Нікопольського району.
У ході семінару-наради обговорено питання організації якісного, безпечного, збалансованого харчування, формування принципів здорового харчування, дотримання вимог санітарного законодавства у рамках упровадження Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2024-2027 роки у закладах освіти.
Спеціалісти Держпродспоживслужби нагадали про необхідність виконання вимог нормативно-правових актів, які регулюють питання організації харчування дітей, зокрема постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»; надано роз’яснення щодо ключових аспектів реформи системи шкільного харчування та основних вимог складання примірного чотиритижневого сезонного меню й формування асортименту буфетної продукції.
Під час семінару-наради наголошено на орієнтовному переліку документів з організації харчування, який має бути у кожному закладі освіти; важливості ведення звітно-облікової документації з організації харчування, зокрема бракеражних журналів.
Розглянуто питання впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), особливостей практичного застосування програм-передумов.
За результатами семінару-наради обговорено нагальні проблемні питання з організації харчування у закладах освіти в період воєнного стану.
Питання організації харчування та запровадження заходів з реформування системи харчування у закладах освіти перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.