Дніпропетровщина: організація питного водопостачання у м. Павлограді у разі надзвичайної ситуації
опубліковано 07 лютого 2024 року о 14:57

Комунальним підприємством «Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Павлоградської міської ради надані матеріали до Павлоградського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області щодо підключення свердловини питної води до споруд централізованого водопостачання для використання населенням.

Cпеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Павлоградського районного управління проведено аналіз наданих матеріалів.

Свердловина питної води розташована на ділянці водопровідної насосної станції «Північна» по вул. Поштовій, 13, у м. Павлограді. Державним агентством водних ресурсів України в травні 2023 року видано дозвіл на спеціальне водокористування, Державною службою геології та надр України в грудні 2023 року надано спеціальний дозвіл на користування надрами (питні підземні води). Якість питної води із свердловини відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-1010 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». У разі виникнення надзвичайної ситуації свердловина може використовуватись для централізованого водопостачання населення міста.

У період воєнного стану актуальною проблемою залишається забезпечення якісною питною водою населення та її кількість. Військова агресія росії проти України призвела до забруднення водних ресурсів, постійних відключень. Це забруднення може мати довгострокові наслідки для здоров’я людей та стану екосистеми.

Відповідно до статті 44 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», виробничий (постійний) контроль за показниками безпечності та якості питної води покладено на суб’єкт господарювання, який надає послугу з водопостачання. У м. Павлограді це - КП «Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» ПМР та Павлоградська міська рада. Систематичний виробничий контроль безпечності та якості питної води проводиться від місця водозабору до місця її споживання відповідно до вимог санітарних норм.

Пріоритетом для покращення якості питної води є: оновлення та удосконалення систем водопостачання, упорядкування зон санітарної охорони джерел питного водопостачання на водозаборах, будівництво і реконструкція водоочисних систем з використанням нових технологій.

Бережіть себе і своє здоров’я! Будьте впевненими в якості питної води, яку споживаєте!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux