Дніпропетровщина: обстеження найпростіших укриттів Дніпровського району
опубліковано 20 березня 2024 року о 14:13

Спеціалісти Дніпровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області продовжують комісійні обстеження найпростіших укриттів у закладах освіти Дніпровського району. Обстеження здійснюються на предмет визначення можливості використання відповідних приміщень як найпростішого укриття для вихованців та персоналу з урахуванням санітарно-гігієнічних та медико-санітарних нормативів.

Під час обстежень проводиться оцінка санітарно-технічного та санітарно-гігієнічного стану приміщень, оснащення та обладнання, зокрема оздоблення приміщень, вентиляційної системи, санітарно-технічного обладнання санвузла, створення відповідних умов для дотримання правил особистої гігієни, обладнання місць для сидіння/лежання, забезпеченості необхідними меблями, інвентарем, питною водою, засобами для надання невідкладної медичної допомоги тощо.

У Дніпровському районі продовжується будівництво, капітальні ремонти захисних споруд для шкіл.

Так, у березні 2024 року після завершення капітального ремонту проведено обстеження приміщень захисних споруд цивільного захисту Ліцею № 2 Підгородненської міської ради та Миколаївського ліцею № 1 Миколаївської сільської ради Дніпровського району щодо оцінки стану готовності та використання за призначенням. За результатами складено акти та довідки щодо оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту.

У приміщеннях проведено капітальні ремонтні роботи. Особливу увагу фахівці звернули на доступність укриття, наявність електроживлення та штучного освітлення. Указані укриття облаштовані вентиляційними системами, штучним освітленням, водопроводом, у наявності санітарні вузли з рукомийниками та туалетами. Облаштовано у необхідній кількості місця для сидіння та навіть для лежання. Крім того, в укритті встановлено та підключено генератор для безперервного живлення, забезпечено запас засобів індивідуального захисту. У наявності баки для питної та технічної води, необхідний запас бутильованої води, продуктів харчування для сухого перекусу, забезпечено штучне освітлення, засоби пожежогасіння, зв’язку, матеріали для надання невідкладної медичної допомоги тощо.

Під час обстежень спеціалістами Дніпровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області адміністраціям закладів надано рекомендації щодо постійної необхідності дотримання належного санітарно-гігієнічного стану приміщень та обладнання, а також вжиття протиепідемічних та дезінфекційних заходів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux