В форматі прямого діалогу відбулась нарада за участі районної військової адміністрації Кам’янського району разом із заступником начальника обласної військової адміністрації Лілією Мягкою та з головами територіальних громад Кам’янського району за участі начальника Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Федора Польщі. На засіданні розглянуто актуальні питання життєдіяльності та функціонування району (проходження опалювального сезону, забезпечення генераторами закладів охорони здоров’я тощо). Одним із поточних питань розглянуто питання щодо вимог до послуг з організації якісного забезпечення харчування в закладах освіти району. Надано змістовні доповіді очільниками засідання.
Федір Польща доповів про ситуацію з організації харчування в закладах освіти Кам’янського району та наголосив на необхідності обов’язкової належної організації харчування зі створення умов, які відповідають державним медико-санітарних нормам, вжиття заходів, спрямованих на зниження епідемічних ризиків, запобігання виникненню та поширенню інфекційної захворюваності, збереження та зміцнення здоров'я дітей. Доповідач нагадав присутнім про створення належних санітарно-гігієнічних умов для організації якісного харчування (погодження примірного чотиритижневого меню з територіальним органом Держпродспоживслужби) та безперебійного постачання якісних та безпечних харчових продуктів від постачальників, які мають державну реєстрацію, та продовольчої сировини для забезпечення належного харчування дітей. Харчові продукти, які надходять до навчальних закладів, мають відповідати вимогам чинної нормативно-технічної документації та супроводжуватися документами, які засвідчують їхню безпеку та якість.
Також привернуто увагу присутніх на необхідності організації та вжиття інформаційно-роз’яснювальних заходів у вигляді сумісних нарад та семінарів за участі спеціалістів відділів освіти, відповідальних осіб за надання послуг з харчування в освітніх закладах, спеціалістів Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області з метою підвищення кваліфікації та обізнаності працівників закладів освіти, попередження виникнення інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед здобувачів освіти .
Голови громад мали змогу на актуальні питання отримати компетентні відповіді. З усіх питань ухвалено відповідні рішення та встановлено строки їх виконання.