Дуже спекотна погода, яка розпочалася в Україні, зокрема в дніпропетровському регіоні, суттєво підвищує для населення ризики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб.
Рекомендації, як уникнути такої небезпеки, надав у відеокоментарі ТК «РУДАНА» начальник Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Валерій Барабаш. Він звернувся із застереженням до мешканців щодо придбання продуктів на стихійних ринках та нагадав, що така торгівля, за відсутності підтримання температурного режиму зберігання, – це потенційний ризик отруєння. Наголосив на тому, що робота Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області спрямована на профілактику функціонування стихійних ринків.
Також надано поради щодо зберігання харчових продуктів, способів подовжити життя харчам у холодильнику, особливо в умовах вимкнення електроенергії.
Детальніше – у сюжеті.