Для ефективного впровадження дистанційного навчання Держпродспоживслужба вивчає досвід профільних вузів
опубліковано 28 березня 2018 року о 21:31

Створення сучасної ефективної системи професійного навчання працівників Держпродспоживслужби із застосуванням нових дистанційних форм і методів навчання обговорили під час тристоронньої зустрічі представників, Білоцерківського національного аграрного університету та експертів проекту ЄС “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” 27 березня 2018 року.

Участь у ній взяли керівник підрозділу організації професійного навчання Наталія Костіна, короткостроковий експерт по навчанню Валентин Баров та ключовий експерт Міна Барова із проекту ЄС “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” з питань ветеринарії та безпечності харчових продуктів, професор кафедри хірургії та хвороб дрібних домашніх тварин Білоцерківського НАУ, академік НААН Михайло Рубленко, начальник відділу науково-дослідної та інноваційної діяльності, доцент кафедри епізоотології та інфекційних хвороб Білоцерківського НАУ Тарас Царенко, доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, гігієни продуктів тваринництва та патологічної анатомії імені Й.С. Загаєвського Білоцерківського НАУ Оксана Хіцька.

У ході зустрічі керівник підрозділу організації професійного навчання Наталія Костіна ознайомила учасників із тематиками навчання, визначеними Орієнтовним робочим планом професійного навчання працівників Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, територіальних органів, установ та підприємств, що належать до сфери її управління на 2018 рік.

Представники Білоцерківського НАУ поділилися своїм досвідом щодо реалізації проекту Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ): “Твінінг-проект з модернізації ветеринарної освіти відповідно рекомендаціям МЕБ”. Зокрема, 14 викладачів Білоцерківського НАУ пройшли стажування та  навчання у Ліонській вищій ветеринарній школі VetAgroSup, при цьому двоє з них, отримали сертифікати про навчання. Вони можуть передати свій досвід та поділитися матеріалами навчання. А також, як це передбачено Меморандумом про співпрацю між Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Білоцерківським національним аграрним університетом Держпродспоживслужбі нададуть провідних науково-педагогічних працівників для розробки навчальних курсів, що дозволить реалізувати процес дистанційного навчання, визначеного Орієнтовним робочим планом професійного навчання працівників Держпродспоживслужби.

Також, експерти проекту ЄС “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” зазначили на скільки підхід до безпечності харчових продуктів є актуальним та про необхідність врахування даної тематики у навчальних програмах підготовки як майбутніх ветеринарних лікарів, так у підвищенні професійної компетентності працівників Держпродспоживслужби.  Одночасно був обговорений процес проведення «каскадного навчання».

За результатами зустрічі сторони домовилися співпрацювати у вищезазначеному напрямку модернізації та вдосконалення навчальних програм та здійснювати усі необхідні заходи з метою як найшвидшого впровадження в Держпродспоживслужбі системи дистанційного навчання “Moodle”, що має забезпечити підвищення рівня професійної компетенції працівників при виконанні їхніх службових обов’язків.

Довідково: 12 грудня 2017 року було укладено Меморандум про співпрацю між Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Білоцерківським національним аграрним університетом.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux