Держпродспоживслужба взяла участь в обговоренні євроінтеграційних здобутків у сфері лісового господарства
опубліковано 15 серпня 2024 року о 10:27

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін долучився до Всеукраїнського круглого столу на тему: «Стан лісового господарства України та необхідність його адаптації до директив ЄС з врахуванням сучасних вимог», який було проведено на майданчику Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Учасники круглого столу: народні депутати України, відповідальні працівники органів державної влади та управління, керівники та фахівці підприємств лісового господарства, науковці, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, представники громадськості.

Учасники круглого столу обмінялися думками щодо подальшого реформування сфери лісового господарства, наближення відповідних управлінських процесів до стандартів ЄС, впровадження новітніх технологічних рішень, оптимізації моделей підготовки кадрів тощо.

Багато пропозицій надійшло щодо необхідності пріоритетної державної підтримки відповідних наукових проектів та освітніх програм, а також розробки та впровадження виважених державних рішень, спрямованих на залучення талановитої молоді до роботи у сфері лісового господарства.

За словами Сергія Захаріна, фахівці Держпродспоживслужби готові в межах компетенції долучитися до реалізації завдань і заходів у сфері розвитку лісового господарства, а також обмінятися з колегами досвідом щодо впровадження кращих практик відповідної управлінської діяльності, у тому числі в частині імплементації документів та директив ЄС (зокрема, в рамках кластеру 5 «Ресурси, сільське господарство та політика згуртованості» Розділу 12 «Продовольча безпека, ветеринарна та фітосанітарна політика» Плану заходів з виконання рекомендацій Європейської Комісії).

"Україна справедливо пишається своїми лісами, а також технологіями вирощування, збереження та експлуатації лісових масивів. Лісистість України складає 15,9 %, а за площею лісових насаджень наша країна займає 9-те місце у Європі. Ліси України утворено понад 30 видами деревних порід. Держпродспоживслужба має цікаві напрацювання у сфері підтримки фітосанітарного благополуччя, контролю у рослинництві, регулювання різноманітних біологічних процесів. Ми готові охоче поділитися цими розробками із небайдужими фахівцями. У цьому році делегація Держпродспоживслужби відвідала Національний лісотехнічний університет, ми домовилися про започаткування наукового та освітнього співробітництва» - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux