Держпродспоживслужба вживає заходів щодо поліпшення епізоотичного стану на Шполянщині Черкаської області
опубліковано 01 травня 2024 року о 14:25

З початку 2024 року до лікувально-профілактичних закладів Шполянської об’єднаної територіальної громади за медичною допомогою з приводу ушкоджень, нанесених тваринами, звернулось утричі більше людей ніж у відповідному періоді минулого року. З метою вжиття заходів щодо поліпшення епізоотичної ситуації на території громади, Звенигородським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області ініційовано проведення засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шполянської міської ради.

На розгляд засідання комісії, що відбулося 22 квітня цього року під головуванням в. о. голови громади Олега Кошового, винесено питання щодо виконання Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2023 – 2027 роки, затвердженої рішенням Черкаської обласної ради від 03.03.2023 №17-32/VIII.

Заступник начальника Звенигородського управління Лариса Погасій привернула увагу присутніх, до епізоотичного прогнозу із захворюваності тварин на сказ: «У населених пунктах Шполянської об’єднаної територіальної громади не вирішуються проблеми з безпритульними собаками та котами, залишається незадовільним контроль за регулюванням чисельності диких м’ясоїдних тварин, – зазначила вона.

Завідувачка Шполянського відділення Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Марія Михайленко поінформувала присутніх про стан антирабічної допомоги людям, звернула увагу на необхідність активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням, недостатній рівень виконання програми з врегулювання чисельності безпритульних тварин, які є однією із загроз розповсюдження сказу та створення неблагополучного епідемічного прогнозу щодо захворюваності на сказ людей.

З метою зниження ризиків виникнення захворювань на сказ у населення громади та тварин, забезпечення санітарно-епідеміологічного, епізоотичного благополуччя та комфортного співіснування людей і тварин комісією з ТЕБ та НС міської ради прийнято низку рішень, якими передбачено вжиття профілактичних заходів щодо поліпшення епізоотичного стану на території Шполянської громади.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux