Держпродспоживслужба вживає заходів для підтримки ефективного соціального діалогу
опубліковано 09 серпня 2024 року о 12:00

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів всеукраїнський онлайн-семінар з питань підтримки ефективного соціального діалогу в системі Держпродспоживслужби.

Сергій Захарін повідомив, що Держпродспоживслужба вживає низку заходів, спрямованих на підтримку ефективного соціального діалогу, що має на меті забезпечення повноцінного захисту трудових, економічних, професійних та соціальних прав працівників.

Правові засади організації та порядку ведення соціального діалогу в Україні з метою вироблення та реалізації державної соціальної і економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин та забезпечення підвищення рівня і якості життя громадян, соціальної стабільності в суспільстві визначені нормами Закону України «Про соціальний діалог».

Соціальний діалог – це процес визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей та прийняття узгоджених рішень сторонами соціального діалогу, які представляють інтереси працівників, роботодавців та органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, з питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин.

Сергій Захарін заявив, що значну допомогу в організації належного захисту трудових, економічних, професійних та соціальних прав працівників системи Держпродспоживслужби можуть надати профспілки, і запропонував керівникам територіальних органів провести моніторинг стану взаємодії з регіональними та первинними профспілковими організаціями, а також внести пропозиції щодо удосконалення механізму такої взаємодії.

«Держпродспоживслужба в організації своєї діяльності спирається на визнані людиноцентричні цінності. Держпродспоживслужба та її територіальні органи зацікавлені у підтримці ефективного соціального діалогу, належної взаємодії з громадськістю, зокрема з профспілковими організаціями. Ми чудово розуміємо, що від цього в значній мірі залежить рівень задоволення працівників від роботи, а відтак – і якісь роботи. Нині існує багато форм матеріального та нематеріального заохочення кращих працівників, і буде правильно, якщо ці форми слід активно застосовувати. Окрім того, хочу окремо наголосити, що ми націлені на підтримку власної прозорості та відкритості, активну роботу з громадськістю. Маємо певні ініціативи, до реалізації яких доречно долучити наших соціальних партнерів. Держпродспоживслужба наполегливо впроваджує програми розвитку персоналу, зокрема через механізми підвищення кваліфікації державних службовців. На порядку денному – виконання програм щодо розбудови безбар’єрного середовища, протидії домашньому насильству, реалізації гендерної політики, опанування методик взаємодії із соціально вразливими категоріями населення», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux