Держпродспоживслужба впроваджує кращі практики щодо оптимізації робочих процесів

опубліковано 22 грудня 2025 року о 16:30

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів нараду-семінар з питань оптимізації робочих процесів, зокрема в частині планування діяльності структурних підрозділів апарату, а також підтримки високої ефективності поточної діяльності. 

На заході розглянуто питання щодо планування діяльності структурних підрозділів за напрямами: ветеринарна медицина, безпечність харчових продуктів,  фітосанітарна безпека, захист прав споживачів, цифрові трансформації.

Сергій Захарін зазначив, що на виконання доручення Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука впроваджуються комплексні заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи структурних підрозділів апарату, а також підвідомчих установ. У фокусі уваги - удосконалення механізмів планування роботи, а також підвищення достовірності прогнозування відповідних результатів. Зокрема, наразі опрацьовуються пропозиції про планування заходів державного нагляду (контролю) та використання відповідних ресурсів (кадрових, матеріальних, фінансових). 

Під час семінару було опрацьовано низку проблемних питань, з якими стикаються працівники системи Держпродспоживслужби в процесі складання планів (планових показників). 

Окрім того, Сергій Захарін звернув увагу на необхідність підтримки високої прозорості та відкритості в роботі, у тому числі в питаннях стратегічного планування ключових видів діяльності. Розробка окремих завдань і заходів, які є чутливими для громадян та сумлінного бізнесу, доцільно здійснювати з урахуванням думки громадськості, або за наслідками громадських обговорень. В багатьох регіонах функціонують професійні бізнес-асоціації та громадські організації, які спроможні надати обгрунтовані пропозиції щодо різних напрямків роботи.  Окрім того, доцільно підтримувати належний рівень комунікацій з членами Громадської ради при Держпродспоживслужбі.

«Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів постійно вживає низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи – як на рівні апарату, так і на рівні підвідомчих організацій. Ми уважно опрацювали пропозиції про планування заходів державного нагляду (контролю) та використання відповідних ресурсів (кадрових, матеріальних, фінансових).  Наша ключова мета – добитися максимальної ефективності роботи всієї системи Держпродспоживслужби, забезпечити її повну інституційну спроможність. Приємно констатувати, що колеги розуміють актуальність цієї проблематики, беруть активну участь в обговореннях, вносять продуктивні пропозиції. На мою думку, до вирішення цих завдань доцільно залучати активну громадськість, у першу чергу – бізнес-асоціації»,  зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux