Держпродспоживслужба та Вінницький національний технічний університет визначили напрямки співробітництва
опубліковано 05 грудня 2023 року о 11:06

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Вінницький національний технічний університет, де ознайомився із станом підготовки майбутніх фахівців, а також використанням в освітньому процесі сучасних цифрових технологій.

Сергій Захарін презентував науково-педагогічним працівникам університету основні результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Велика увага приділяється підтримці цифровізації основних управлінських процесів. Успішно модернізуються електронні реєстри, активно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії. В регіональних лабораторіях встановлюються новітні апарати, в роботі яких використовується сучасне програмне забезпечення.

Ректор Вінницького національного технічного університету доктор технічних наук професор Віктор Біліченко розповів про науковий, освітній та інноваційний потенціал закладу вищої освіти. Зокрема, презентував наукові здобутки у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, а також інформаційної безпеки.

Сергій Захарін ознайомився з роботою навчальних і наукових лабораторій. Зокрема, спостерігав за роботою тренажерів, де студенти опановують навички пілотування безпілотних літальних апаратів. Програма дозволяє встановити різні умови польоту (у тому числі різні погодні умови).

Представник Держпродспоживслужби також ознайомився з роботою кафедр, що здійснюють підготовку фахівців з інформаційно-комунікаційних технологій та кіберзахисту.

Сучасний фахівець має володіти різноманітними цифровими навичками, які використовуються в реальній практиці. Тому Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підтримує зусилля закладів вищої освіти по подальшому впровадженню сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, а також підготовки відповідних фахівців. Окрім того, ми охоче беремо участь у всіх можливих активностях, які передбачають опанування студентами сучасних програмних продуктів у сфері безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини, фітосанітарної безпеки, підтримки санітарно-епідеміологічного благополуччя. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Вінницького національного технічного університету, домовились про розширення співробітництва у реалізації освітніх і наукових проєктів. Зокрема, нам цікаві новітні наукові та інноваційні розробки, що можуть бути використані в управлінській практиці, у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів», – зазначив Сергій Захарін.


Будуємо цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux