Держпродспоживслужба та Сумський національний аграрний університет розпочинають освітнє співробітництво
опубліковано 01 липня 2024 року о 10:08

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін відвідав Сумський національний аграрний університет, де ознайомився з матеріально-технічною базою університету, станом лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців у сфері безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини, фітосанітарної справи та ін.

В ході візиту Сергій Захарін розповів представникам керівництва університету про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Велика увага приділяється адмініструванню електронних реєстрів, які використовуються Держпродспоживслужбою та її територіальними органами. Постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

Окрім того, представник Держпродспоживслужби поспілкувався з членами ректорату університету та акцентував увагу на можливостях освітнього співробітництва. Зокрема, кращі студенти університету мають змогу проходити практику на підвідомчих підприємствах Держпродспоживслужби, а після завершення навчання отримати цікаву роботу за фахом.

Ректор університету Володимир Ладика розповів про новітні наукові розробки, які можуть бути використані в практиці підтримки безпечності харчових продуктів, наголосив на високій зацікавленості у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами, а також запевнив про готовність до реалізації спільних освітніх проєктів.

Сергій Захарін взяв участь у церемонії відкритті нової науково-навчальної лабораторії, яку обладнано сучасним діагностичним устаткуванням, і дозволяє визначати різні параметри різних хімічних і біологічних процесів, що тривають в продуктах харчування.

«Сумський національний аграрний університет є одним із визнаних лідерів аграрної освіти в Україні. Функціонують потужні наукові школи, які є знаними і в нашій країні, і далеко за її межами. Мене приємно вразило, що в університеті працює величезна кількість сучасних лабораторій з сучасним обладнанням, на якому працюють студенти та аспіранти під час виконання кваліфікаційних робіт. До кінця літа планується відкрити сучасні басейни для вивчення різних видів аквакультури. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Сумського національного аграрного університету, домовились про співробітництво у сфері безпечності харчових продуктів та її цифровізації. Переконаний, що наукове і освітнє співробітництво буде ефективним, оскільки ми маємо спільне розуміння наявних викликів, а також актуальності тих завдань, які стоять перед нами», – зазначив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux