Держпродспоживслужба та Поліський національний університет обговорили ключові напрями освітнього та наукового співробітництва
опубліковано 27 листопада 2023 року о 14:34

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та заступник Голови Ольга Шевченко провели робочу зустріч з ректором Поліського національного університету (м. Житомир) Олегом Скиданом.

Під час зустрічі Сергій Захарін презентував основні результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, в першу чергу - в частині цифрових трансформацій ключових управлінських процесів. Зокрема, удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг. Окрім того, велика увага приділяється модернізнації електронних реєстрів, які використовуються службою та її територіальними органами.

Сергій Захарін запросив випускників університету на роботу до Держпродспоживслужби та її територіальних органів, а також розказав про можливості проходження практики кращими студентами, які мають бажання працювати на державній службі.

Олег Скидан розповів про науковий, освітній та інноваційний потенціал закладу вищої освіти. Зокрема, презентував здобутки Екологічного центру, який реалізує низку наукових та науково-освітніх проєктів, що виконуються спільно з міжнародними партнерами.

Сергій Захарін та Олег Скидан обговорили можливості практичного використання здобутків наукової діяльності факультету ветеринарної медицини та агрономічного факультету в практиці роботи системи Держпродспоживслужби. Зокрема, перспективною є ідея про популяризацію актуальних знань у сферах захисту рослин, безпечності харчових продуктів, лабораторної діагностики, ощадливого використання природних ресурсів та ін.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів реалізує низку заходів, спрямованих на підвищення обізнаності громадян щодо широкого кола питань, у першу чергу – у сфері безпечності харчових продуктів, догляду за домашніми та сільськогосподарськими тваринами, раціонального використання земель, ефективного вирощування різних рослин, захисту прав споживачів тощо. На моє глибоке переконання, в цій роботі заклади вищої освіти є нашими неодмінними партнерами. Поліський національний університет здійснює підготовку фахівців за широким переліком спеціальностей, і ми із задоволенням запрошуємо кращих випускників на роботу до органів та установ Держпродспоживслужби. Важливий орієнтир роботи Держпродспоживслужби – підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Поліського національного університету, домовились про налагодження співробітництва у сфері безпечності харчових продуктів та її цифровізації. Щиро переконаний у актуальності наукових та інноваційних розробок, що можуть бути використані в управлінській практиці, у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux