Держпродспоживслужба та Одеська державна академія будівництва та архітектури посилюють освітнє співробітництво
опубліковано 26 лютого 2024 року о 17:07

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Одеську державну академію будівництва та архітектури, де провів робочі зустрічі з представниками ректорату та науково-педагогічними працівниками Навчально-наукового інституту бізнесу та інформаційних технологій.

Сергій Захарін розповів про основні напрями роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та звернув увагу на питання співпраці щодо практичної підготовки здобувачів освіти, проведення наукових досліджень, впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в освітню діяльність академії.

Під час зустрічі обговорювалися можливості освітнього співробітництва, зокрема через організацію проходження практики здобувачами освіти спеціальностей 075 Маркетинг та 076 Менеджмент в системі Держпродспоживслужби (в першу чергу, у сфері захисту прав споживачів).

Представник Держпродспоживслужби ознайомився з роботою лабораторій і кафедр Академії та особливостями підготовки здобувачів освіти будівельної галузі.

Ректор Академії професор Анатолій Ковров розповів про ключові наукові здобутки науково-педагогічних працівників, а також основні напрями можливої співпраці щодо практичної підготовки фахівців, обміну досвідом впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в сферу освіти.

«Наслідки воєнної агресії рф визначають підвищену потребу у фахівцях, здатних запропонувати актуальні високотехнологічні рішення щодо відбудови країни на засадах збереження її культурних традицій, унікальності, автентичності, створення соціально-інфраструктурного середовища для розвитку промисловості, туризму і інших сфер бізнесу, а також відповідних умов життя та побуту для кожного громадянина країни. Питання відбудови особливо актуальними є для Півдня, який значно постраждав від агресії. Одеська державна академія будівництва та архітектури націлена на підготовку фахівців, здатних проводити дослідження та роботи не тільки щодо зведення нових об’єктів будівництва, а й реставрації архітектурних об’єктів, зокрема культурної спадщини, що є актуальним в умовах сьогодення. Розвиток Академії, збереження її кадрового потенціалу є одним з дієвих інструментів відбудови Півдня країни, збереження та посилення потенціалу Одеської області. Одночасно співпраця з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux