Держпродспоживслужба та Немішаївський фаховий коледж НУБіП домовилися активізувати освітнє співробітництво
опубліковано 14 березня 2024 року о 14:22

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів та природокористування України (селище Немішаєве, Київська область), де ознайомився з матеріально-технічною базою, станом навчального та лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців.

В ході візиту Сергій Захарін поспілкувався з педагогічними працівниками, а також відвідав навчально-виробничу лабораторію «Технологія молока і молочних продуктів», навчально-виробничу лабораторію «Якість та безпека харчових продуктів та продовольчої сировини», навчальний лікувально-діагностичний центр ветеринарної медицини, лабораторію гігієни та здоров’я тварин (грумінг-салон), лабораторію рентгенодіагностики тварин, їдальню, спортивний комплекс та інші структурні підрозділи.

Сергій Захарін повідомив, що одним із пріоритетних напрямків роботи Держпродспоживслужби та її територіальних органів є практичне супроводження реалізації реформи шкільного харчування. Реалізацію реформи на практичному рівні забезпечують кілька державних органів, обласні адміністрації, громади, керівники органів управління освітою, педагоги, велику допомогу надають міжнародні партнери та представники громадськості. Нині реалізується проєкт із створення кулінарних хабів, на базі яких здійснюватиметься підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації кухарів. Такі структури вже працюють у кількох регіонах України. Київська область є одним із лідерів за темпами впровадження реформи та підготовки відповідних фахівців.

Директор коледжу Володимир Альохін розповів, що адміністрація закладу приділяє величезну увагу оновленню парку лабораторного та навчального обладнання, оскільки це є фундаментом якісної освіти. В численних лабораторіях учні опановують навички майбутньої професії. Нещодавно завдяки підтримці міжнародних партнерів вдалося отримати нове діагностичне обладнання, а також сільськогосподарську техніку. Відремонтовано навчальні корпуси, спортивний комплекс, гуртожитки.

Спеціальні дисципліни викладають високодосвідчені педагогічні працівники, у тому числі кандидати наук. В арсеналі навчального обладнання – сучасні апарати ультразвукової діагностики, апарат для анестезії, рентген-апарат та ін.

Окрім того, під час робочих зустрічей обговорювалися можливості проходження практики кращими учнями коледжу в системі Держпродспоживслужби, організації науково-навчальних екскурсій, проведення спільних вебінарів та відкритих лекцій.

«Немішаївський фаховий коледж НУБіП має значні традиції підготовки фахівців для ветеринарної медицини, сфери захисту рослин, харчових технологій. Я приємно вражений високим рівнем лабораторій та лабораторного обладнання. Учні мають можливості вивчати кращі технологічні рішення, а також закріплювати отримані знання на основі опрацювання реальних кейсів. Ми домовилися проводити спільні заходи, спрямовані на підтримку профорієнтаційної роботи серед учнів», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux