Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін відвідав Національний університет охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика із робочим візитом, під час якого поспілкувався з науково-педагогічними працівниками, а також оглянув спеціалізовані аудиторії.
Ключова тема робочого візиту: обговорення результатів наукового та освітнього співробітництва між Держпродспоживслужбою та Національним університетом охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика, у тому числі – в частині популяризації серед молоді (в першу чергу, серед здобувачів освіти) актуальних знань у сфері підтримки правил санітарно-епідемічного благополуччя населення.
Сергій Захарін повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука значно посилено співпрацю із провідними закладами вищої освіти. Опрацьовуються механізми модернізації управлінської роботи з підтримки санітарно-епідемічного благополуччя, у тому числі на основі використання сучасних цифрових технологій. В межах чинного законодавства та делегованих компетенцій здійснюється належний нагляд за дотриманням санітарного законодавства. Функціонує Науково-методична рада, до складу якої включено провідних наукових та науково-педагогічних працівників, у тому числі докторів наук з медичних спеціальностей.
Ректор Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика академік Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор В’ячеслав Камінський розказав про ключові результати наукової та освітньої діяльності, а також про акредитовані освітні програми. В освітньому процесі використовується новітнє обладнання із відповідним програмним забезпеченням. Протягом останнього часу розширено взаємодію із зарубіжними партнерами, у тому числі науковими установами та університетами країн ЄС. Важливим чинником забезпечення належної якості вищої освіти є організація результативного співробітництва із різними стейкхолдерами, у тому числі і роботодавцями.
Сергій Захарін та В’ячеслав Камінський обговорили перспективи поглиблення наукового та освітнього співробітництва між Держпродспоживслужбою та Національним університетом охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика в питаннях належного унормування процедур контролю у сфері санітарно-епідемічного благополуччя населення, а також домовилися про проведення спільних науково-пізнавальних заходів.
«Національний університет охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика має значні наукові здобутки в різних сферах медицини та громадського здоров’я, у тому числі в частині підтримки санітарно-епідемічного благополуччя. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів продовжує виконання заходів у сфері нагляду за дотриманням санітарного законодавства. Окрім того, здійснюється цифровізація відповідних управлінських процесів. Враховуючи викладене, ми обговорили можливості опрацювання різноманітних дискусійних питань. Видається перспективним поєднання зусиль для популяризації актуальних знань у сфері виконання санітарного законодавства, а також підтримки громадського здоров'я», - зазначив Сергій Захарін.