Держпродспоживслужба та Міжрегіональна академія управління персоналом домовилися започаткувати освітнє співробітництво
опубліковано 16 травня 2024 року о 09:00

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Міжрегіональну академію управління персоналом (МАУП), де ознайомився з матеріально-технічною базою, станом наукового, освітнього та лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців.

Ключова тема візиту – впровадження та популяризація реформи шкільного харчування.

Представник Держпродспоживслужби повідомив, що реформа триває вже кілька років і є успішною, це підтверджується конкретними результатами (зокрема, встановлено нові сучасні харчоблоки у закладах загальної середньої освіти). Реалізацію реформи на практичному рівні забезпечують кілька державних органів, обласні адміністрації, громади, керівники органів управління освітою, педагоги, велику допомогу надають міжнародні партнери та представники громадськості.

Реформа шкільного харчування здійснюється за ініціативою та під патронатом першої леді України Олени Зеленської, що дало змогу швидко та ефективно консолідувати різних стейкхолдерів, виконати низку важливих і необхідних кроків.

Ще у 2021 році за участі МОН, МОЗ, Держпродспоживслужби, Центру громадського здоров’я розпочала роботу платформа про здорове харчування у школах «Знаїмо». Платформа містить всю ключову інформацію про реформу, нормативно-правову базу, навчальні матеріали тощо.

Нині реалізується проєкт із створення кулінарних хабів, на базі яких здійснюватиметься підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації кухарів. Такі структури функціонуватимуть на базі спеціалізованих закладів професійної освіти. Кулінарні хаби вже працюють у кількох регіонах України.

В ході візиту Сергій Захарін оглянув харчоблок та їдальні Міжнародного ліцею МАУП та Дошкільного ліцею, який функціонує в структурі академії, а також поспілкувався із маленькими здобувачами освіти щодо смакових якостей харчових продуктів.

Окрім того, Сергій Захарін розказав учням старших класів цікаві факти про професію ветеринарного лікаря і запропонував гарно опановувати природничі науки.

Також під час зустрічі з представниками керівництва академії йшлося про перспективи подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби (адміністрування електронних реєстрів, розробка нових програмних продуктів, підвищення аналітичних можливостей наявних баз даних тощо). Сергій Захарін запропонував, аби кращі студенти академії проходили практику в установах та на підприємствах системи Держпродспоживслужби, у тому числі у напрямках цифровізації, кіберзахисту, адміністрування інформаційно-комунікаційних ресурсів, підвищення цифрової грамотності, публічного управління тощо.

Президент МАУП Ростислав Щокін розповів про передові навчальні технології, що використовуються в освітньому процесі. В академії функціонують спеціалізовані комп’ютерні класи, навчально-наукові лабораторії, декілька спортивних майданчиків, тир. Науково-педагогічний колектив приділяє високу увагу до підготовки якісних кадрів та здійснення просвітницьких заходів. Є вагомі новітні розробки, які можуть бути використані в управлінській практиці (у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів та громадського здоров’я). Ростислав Щокін запевнив у високій зацікавленості у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами.

«Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науково-педагогічних працівників Міжрегіональної академії управління персоналом, домовились про започаткування широкого освітнього співробітництва. Студенти мають можливості вивчати кращі технологічні рішення, а також закріплювати отримані знання у численних лабораторіях. Держпродспоживслужба як сумлінний роботодавець готова організувати проходження практики для кращих студентів, а для найбільш мотивованих – забезпечити перше робоче місце. Академія впровадила багато цікавих інновацій, у тому числі у сфері дистанційного навчання. Окрім того, на мій погляд, дуже важливо розказати про реформу шкільного харчування студентам, учням, дошкільнятам, їхнім батькам. Ми маємо чітке розуміння перспективних форматів майбутнього співробітництва», – зазначив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux