Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая, де ознайомився з матеріально-технічною базою університету, станом освітнього та лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців (інженерія програмного забезпечення, комп’ютерні науки, електронні комунікації та радіотехніка, цифрові технології та ін.).
В ході візиту Сергій Захарін розповів представникам ректорату університету про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів.
Також йшлося про перспективи подальшого цифрового розвитку Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Велика увага приділяється адмініструванню електронних реєстрів, які використовуються Держпродспоживслужбою та її територіальними органами. Постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.
Представник Держпродспоживслужби акцентував увагу на можливостях співробітництва у сфері цифровізації. Зокрема, кращі студенти університету мають змогу проходити практику на підвідомчих підприємствах та в установах Держпродспоживслужби, а після завершення навчання отримати цікаву роботу за фахом.
Ректор університету доктор економічних наук, професор Вероніка Худолей розповіла про новітні розробки, які можуть бути використані в управлінській практиці (у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів та громадського здоров’я), а також запевнила у високій зацікавленості у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами.
«Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науково-педагогічних працівників Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая, домовились про активізацію співробітництва у сфері цифровізації. Держпродспоживслужба приділяє велику увагу питанням подальшої цифрової трансформації, а також цифровізації державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Розробляються нові та удосконалюються наявні цифрові інструменти, зокрема електронні реєстри, а також модернізуються відповідні сервіси електронної демократії. Нам цікаві новітні розробки в цій сфері. Ми маємо чітке розуміння наявних викликів, а також важливості тих завдань, які стоять перед нами», – зазначив Сергій Захарін.