Держпродспоживслужба та Київський національний університет технологій та дизайну обговорили спільні напрями освітнього співробітництва
опубліковано 12 січня 2024 року о 13:15

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Київський національний університет технологій та дизайну, де ознайомився з матеріально-технічною базою, станом наукового та освітнього обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців у сфері туризму та готельного господарства.

В ході візиту Сергій Захарін розповів представникам ректорату університету про ключові напрямки та результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Не дивлячись на правовий режим воєнного стану, Держпродспоживслужба в межах чинного законодавства здійснює заходи із захисту прав споживачів, у тому числі споживачів туристичних і готельних послуг. Також йшлося про перспективи подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби (адміністрування електронних реєстрів, розробка нових програмних продуктів, підвищення аналітичних можливостей наявних баз даних тощо).

Ректор університету академік Національної академії педагогічних наук України, доктор економічних наук, професор Іван Грищенко розповів про передові навчальні технології, що використовуються в освітньому процесі. В численних лабораторіях студенти опановують навички майбутньої професії. Зокрема, працюють навчальний готель та навчальне кафе, на базі яких студенти опановують правила готельного та ресторанного обслуговування.

За словами Івана Грищенка, Київський національний університет технологій та дизайну постійно вкладає інвестиції у зміцнення якості освіти, при цьому студенти регулярно вивчають не лише теорію, а й чинні нормативно-правові акти, методичну документацію, технічні регламенти тощо, а також обов’язково закріплюють отримані знання під час проходження практики.

Сергій Захарін відвідав Музей вишиванки, який нещодавно відкрився в університеті, а також зробив вітальний напис у Книзі почесних гостей.

Фахівці Держпродспоживслужби та університету обговорили подальші спільні заходи в межах двостороннього освітнього співробітництва (круглі столи, спільні науково-методичні засідання, підвищення кваліфікації фахівців, навчальні екскурсії, організація проходження практики кращими студентами тощо).

«Київський національний університет технологій та дизайну є флагманом у підготовці фахівців для підприємств легкої промисловості, побутового обслуговування, туризму та готельного господарства, захисту прав споживачів, а також у багатьох інших сферах. Успішно функціонують відомі в Україні і далеко за її межами дизайнерські школи. Стрімко розвиваються новітні напрямки, зокрема комп’ютерний дизайн. Студенти мають можливості вивчати кращі технологічні рішення, а також закріплювати отримані знання та навички під час практичних занять у численних лабораторіях. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у межах своєї компетенції виконує величезну роботу, спрямовану на забезпечення дотримання законодавства у сфері туризму і курортів, а також побутового обслуговування населення. Переконаний, що співробітництво Держпродспоживслужби та Київського національного університету технологій та дизайну буде успішним», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux