Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана з робочим візитом, під час якого поспілкувався з адміністрацією університету, а також ознайомився із науковими здобутками низки кафедр економічного профілю.
Ключова тема робочого візиту: обговорення перспектив співробітництва Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана щодо залучення талановитої молоді до роботи в установах та підприємствах Держпродспоживслужби.
Сергій Захарін розказав про основні результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Функціонує Науково-методична рада, яка опрацьовує різні науково-практичні та методичні питання за ключовими функціональними напрямами, у тому числі у сферах аграрної економіки, товарознавства, захисту прав споживачів, інноваційних трансформацій харчових технологій, цифровізації ключових управлінських процесів, відкриття нових ринків для української аграрної та харчової продукції. Держпродспоживслужба є потужним національним роботодавцем, а відтак - об’єктивно зацікавлена у активізації співробітництва із провідними закладами вищої освіти. Зокрема, здійснюються заходи, спрямовані на залучення кращих студентів на практику до територіальних органів, підприємств та установ системи Держпродспоживслужби, організовуються навчальні екскурсії до відомчих інститутів, реалізуються програми “дуальної освіти”.
Ректор Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Дмитро Лук’яненко розказав про ключові результати роботи університету та особливості організації освітнього процесу. Випускники університету користуються неабияким попитом з боку українських та іноземних роботодавців. На профільних кафедрах відбуваються зустрічі з представниками організацій-роботодавців різних галузей. Водночас, співробітництво з Держпродспоживслужбою, з огляду на величезні управлінські та цифрові трансформації, видається перспективним.
Сергій Захарін відвідав кілька кафедр економічного спрямування та ознайомився з результатами новітніх економічних досліджень.
“Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є потужним і соціально відповідальним роботодавцем. Не дивлячись на вжиті заходи, проблема забезпечення системи Держпродспоживслужби кваліфікованими кадрами залишається актуальною. На моє глибоке переконання, роботодавці мають брати помітну участь у підтримці належної якості вищої освіти. Зокрема - формувати запит на фахівців, їхні компетентності. Сучасний фахівець повинен володіти, окрім іншого, цифровими навичками, які використовуються в реальній практиці, що, в свою чергу, формулює вимоги до сучасного спеціаліста. Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана - знаний в Україні і далеко за її межами заклад вищої освіти, що готує сучасні висококваліфіковані кадри у сферах економіки, фінансів, маркетингу, адміністрування, права, цифрових трансформацій. Ми уточнили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, а також обговорили перспективи розширення співробітництва у реалізації освітніх і наукових проєктів», – зазначив Сергій Захарін.