Держпродспоживслужба привітала науковців та освітян з нагоди 240-річчя започаткування викладання ветеринарної медицини у Львові
опубліковано 21 жовтня 2024 року о 15:34

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін взяв участь у заходах з нагоди 240-річчя започаткування ветеринарної медицини у Львові, що відбулися на майданчиках Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького.

У засіданні Урочистої Академії взяли участь науково-педагогічні працівники, науковці, здобувачі освіти, представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики і продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органів місцевого самоврядування, міжнародні експерти.

Виконуючий обов’язки Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького Іван Порубчак зробив грунтовну доповідь про історію ветеринарної медицини, а також докладно розповів про здобутки наукових шкіл закладу вищої освіти.

Сергій Захарін від імені керівництва Держпродспоживслужби передав вітання працівникам та студентам Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького та зазначив, що багато успішних працівників системи Держпродспоживслужби навчалися в університеті, а нині гідно виконують свої посадові обов’язки на різних посадах.

Сергій Захарін також зазначив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука здійснюється робота, спрямована на активізацію взаємодії установ ветеринарної медицини із науковими установами та закладами вищої освіти, а також закликав здобувачів освіти приєднатися до команди Держпродспоживслужби та її установ.

«Це дуже добре, що ми вивчаємо історію ветеринарної медицини, популяризуємо її, розказуємо про видатних особистостей та їхню непересічну долю. Ця історія має багато славетних сторінок. Ми маємо всі підстави пишатися здобутками наших знаних ветеринарних шкіл. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів приділяє велику увагу організації співробітництва з науковими установами та закладами вищої освіти. Зокрема, при Держпродспоживслужбі працює Науково-методична рада, яка об’єднує 160 науковців та фахівців різних спеціальностей, завдяки чому у нас є можливість мати науково значущу інформацію про стан та перебіг тих або інших біологічних процесів, а також про проблематику розвитку сфери ветеринарної медицини. Спільно з Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького ми провели круглий стіл, під час якого наукові та практичні працівники обмінялися думками щодо різних аспектів розвитку системи ветеринарної медицини, а також організації лікування та профілактики різних небезпечних хвороб. Користуючись нагодою, запрошую всіх здобувачів освіти на проходження практики в установах та підприємствах Держпродспоживслужби, а випускників – до роботи. Ми маємо низку достойних вакансій, багато цікавої роботи. Є виклики, для подоланням яких потрібно використовувати новітні підходи, знання новітніх методик, якими володіють молоді фахівці», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux