Держпродспоживслужба провела робочу зустріч із студентами Хмельницького національного університету
опубліковано 11 червня 2024 року о 11:03

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів робочу зустріч із студентами Хмельницького національного університету.

Ключовий предмет робочої зустрічі – можливості молодих фахівців для опанування практичних навичок в системі Держпродспоживслужби, а також перспективи працевлаштування в організаціях ветеринарної медицини, фітосанітарної безпеки, лабораторіях.

Сергій Захарін розказав студентам про функціонал Держпродспоживслужби, а також про виклики, що об’єктивно існують у сферах ветеринарно-санітарного, фітосанітарного та санітарно-епідеміологічного благополуччя у державі. Держпродспоживслужба, її територіальні органи, підприємства та установи охоче залучають здобувачів освіти для проходження всіх видів практики (ознайомча, виробнича, переддипломна тощо). Окрім того, в системі Держпродспоживслужби є чимало вакансій для фахівців різних професій –лікарів ветеринарної медицини, фахівців із захисту рослин, у сферах безпечності харчових продуктів, санітарно-епідеміологічного благополуччя, лабораторної діагностики, інформаційних технологій.

Також представник Держпродспоживслужби запропонував залучати фахівців лікарень ветеринарної медицини, фітосанітарних та ветеринарних лабораторій до проведення відкритих лекцій та практичних занять.

За словами Сергія Захаріна Держпродспоживслужба відкрита і прозора, і молоді люди за бажанням можуть взяти участь у процедурах громадського контролю за діяльністю будь-якої державної організації, у тому числі і органу виконавчої влади.

Студенти поставили Сергію Захаріну низку запитань щодо різних аспектів діяльності Держпродспоживслужби.

Проректор з науково-педагогічної роботи Хмельницького національного університету Микола Йохна повідомив, що в університеті працюють потужні органи студентського самоврядування, які впроваджують різноманітні програми для молоді, у тому числі і щодо професійної адаптації. Окрім того, студенти регулярно проводять зустрічі з роботодавцями різних сфер національної економіки, вчаться за програмами дуальної освіти, опановують сучасні технології в численних лабораторіях.

«Держпродспоживслужба, її територіальні органи, підвідомчі установи та підприємства охоче залучають до роботи молодих мотивованих фахівців, які прагнуть чесно і сумлінно працювати на благо українського народу. Молоді люди можуть знайти в нашій системі омріяну професію, яка є шанованою та престижною у суспільстві. Окрім того, активізували діяльність з підвищення кваліфікації фахівців», – зазначив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux