Держпродспоживслужба продовжує нарощувати ефективність використання цифрового обладнання
опубліковано 14 серпня 2024 року о 12:00

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провели чергову робочу зустріч із експертами міжнародного проєкту “Подальша підтримка у погодженні українського законодавства, контролю та поінформованості із законодавством ЄС у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, фітосанітарії” (EU4SaferFood).

Ключова тема зустрічі: ефективність використання цифрового обладнання, переданого в рамках реалізації проектів міжнародної технічної допомоги.

Сергій Захарін подякував міжнародним партнерам за незмінну підтримку і зазначив, що Держпродспоживслужба нині реалізує низку серйозних програм і проектів щодо подальшого цифрового розвитку. Зокрема, здійснюються необхідні заходи, спрямовані на подальшу адаптацію наявних інформаційних ресурсів до вимог стандартів ЄС, а також розробляються сучасні технічні рішення щодо цифрового забезпечення належної простежуваності харчових продуктів.

Окрім того, в системі Держпродспоживслужби в належному стані підтримується робота офіційних вебпорталах, на яких оприлюднюється необхідна суспільно значуща інформація (у тому числі набори відкритих даних). Вказана робота є одним із елементів побудови електронної демократії в нашій державі.

Експерти міжнародного проєкту наголосили на актуальності впровадження кращих європейських практик цифровізації та цифрового розвитку. Зокрема, запропоновано вжити заходів для організації навчання з питань монтажу та використання сучасного ІТ-обладнання. Також під час зустрічі розглянуто сучасні алгоритми посилення інституційної спроможності цифрового управління.

"Цифровізація управлінських процесів на державній службі – це інструмент, що допомагає економити час і ресурси, а також ефективно та швидко реагувати на надзвичайні ситуації. На мій погляд, одним із дієвих чинників підтримки високої якості адміністративних послуг, які надає Держпродспоживслужба, є максимальна цифровізація управлінських процесів. Наразі реалізується кілька важливих проєктів, у тому числі з впровадження окремих механізмів електронного документообігу та електронного звітування у роботі підвідомчих установ. Цифрові технології значною мірою сприяють потенціалу державної служби, оскільки вони майже повністю усувають можливість помилки через надмірний вплив людського фактора. Ми дякуємо нашим європейським партнерам за підтримку і сподіваємося на подальше плідне співробітництво" - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux