Держпродспоживслужба посилює цифровий розвиток сфери ідентифікації тварин
опубліковано 23 листопада 2023 року о 16:54

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Державне підприємство «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», де поспілкувався з командою розробників програмних продуктів, а також ознайомився із стратегічними планами розвитку підприємства.

В ході робочого візиту основну увагу приділено подальшій цифровізації процесів ідентифікації та реєстрації тварин, а також модернізації відповідних інформаційних ресурсів.

Ідентифікація сільськогосподарських тварин, що впроваджується на державному рівні, є одним із ключових інструментів, що застосовуються у світі задля відстеження походження тваринницької продукції на всіх етапах.

Використання цифрових технологій дозволяє підприємству у повному обсязі забезпечити потребу у маркуванні вушних ідентифікаційних бирок, а також розширити перелік послуг, що надаються.

Нині реалізується технологія «Персональний кабінет Єдиного державного реєстру тварин», яка дає можливість перевести в цифровий формат подачу трьох видів реєстраційних документів. Крім того, власники тварин зможуть зробити замовлення засобів ідентифікації в електронному вигляді.

Директор державного підприємства Юрій Зоц зазначив, що під час розробки та налагодження програмних продуктів враховуються основні положення законодавства Європейського Співтовариства та досвід європейських країн щодо ідентифікації тварин.

Окрім того, під час робочої зустрічі обговорювалися питання стратегічного розвитку підприємства, а також фінансові плани на наступний рік.

«Наша мета – забезпечення повного відстеження обігу сільськогосподарських тварин на основі використання цифрових технологій, і як наслідок – спрощення і пришвидшення процедур їхньої реєстрації. Над процесами цифрової трансформації працює потужна команда професіоналів, яка володіє сучасними методиками розробки програмних продуктів. Це дає змогу забезпечувати комфортні умови для сумлінного бізнесу, що працює у сфері тваринництва. Окрім того, ми обговорили декілька цікавих ідей, реалізація яких дасть підприємству змогу вийти на нові зони стратегічного господарювання», – зазначив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux