Держпродспоживслужба підтримує творчі зв’язки з представниками провідних наукових ветеринарних шкіл
опубліковано 07 грудня 2023 року о 15:15

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Білоус відвідали Музей анатомії, що функціонує у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

В музеї представлено колекцію унікальних експонатів, які зібрані викладачами та студентами протягом багатьох років. Ці експонати використовуються в науковій та освітній діяльності.

Належне функціонування музею забезпечує кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин імені академіка В.Г. Касьяненка НУБіП, яку очолює доктор ветеринарних наук, професор Олег Мельник.

В ході візиту Сергій Захарін розповів науково-педагогічним працівникам кафедри про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Зокрема, здійснюється належне адміністрування інформаційних ресурсів, які використовуються у ветеринарній практиці, а також у сфері безпечності харчових продуктів. Окрім того, пан Захарін акцентував увагу на можливостях освітнього співробітництва. Зокрема, кращі студенти університету мають змогу проходити практику в Держпродспоживслужбі та її органах, а після завершення навчання отримати цікаву роботу за фахом.

Сергій Захарін та Микола Білоус відвідали навчальні аудиторії та поспілкувалися із студентами, які мріють стати лікарями ветеринарної медицини.

Олег Мельник розповів про новітні наукові розробки, які виконані науковцями кафедри та можуть бути використані в управлінській практиці, наголосив на високій зацікавленості у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами, а також запевнив про готовність до реалізації спільних освітніх проєктів.

«Важливий орієнтир роботи Держпродспоживслужби – підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Розробляються нові та удосконалюються наявні цифрові сервіси, зокрема електронні реєстри, а також модернізуються відповідні платформи електронної демократії. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин імені академіка В.Г. Касьяненка, домовились про активізацію співробітництва у сфері безпечності харчових продуктів та її цифровізації. Я абсолютно впевнений, що наукове і освітнє співробітництво буде результативним, адже молодь має високу мотивацію до навчання, і ми маємо зробити усе можливе, аби талановиті фахівці мали змогу реалізувати себе якнайкраще», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux