Держпродспоживслужба підтримує розвиток віртуальних технологій для підтримки належного стану біологічної безпеки
опубліковано 07 березня 2024 року о 11:35

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Імерсивний мультифункціональний хаб, який функціонує у Західноукраїнському національному університеті (м. Тернопіль).

Представник Держпродспоживслужби ознайомився із станом обладнання, його ключовими можливостями та функціями, які виконує хаб.

Програмне та апаратне забезпечення за допомогою технологій доповненої реальності дозволяє моделювати різні ситуації, що виникають у сфері підтримки біологічної та екологічної безпеки, враховуючи кращий світовий та вітчизняний досвід. Вказані технології вже зараз використовуються для підготовки фахівців різних професій, а також відпрацювання алгоритмів ухвалення виважених управлінських рішень.

Начальник відділу цифрової трансформації університету Назар Іваніцкий розповів про проєкти та ініціативи, які реалізовуються у хабі та спрямовані на розвиток суспільства, зокрема в частині інтеграції принципів безбар'єрності.

Окрім того, розроблено та запущено сервіс «SMART Університет», який призначений для спрощення комунікації між керівництвом, працівниками, студентами та вступниками. Фахівці відділу цифрової трансформації детально розповіли про ефективність функціоналу.

Ректор університету доктор економічних наук, професор Оксана Десятнюк розповіла, що цифрові технології активно використовуються в освітньому процесі для підготовки фахівців різних професій. Значна частина робіт виконується завдяки підтримці міжнародних партнерів. Адміністрування хабу здійснюють випускники університету, які відмінно знають особливості організації освітньої діяльності.

Представники Держпродспоживслужби та університету обговорили подальші кроки щодо посилення співробітництва у сфері цифрової освіти та підвищення цифрових навичок державних службовців, у тому числі через можливе започаткування програм дуальної освіти.

«Західноукраїнський національний університет є одним із флагманів у сфері підготовці фахівців для ІТ-індустрії, а також сфер туризму і курортів, готельно-ресторанної справи. Технології швидко змінюються, а тому важливо забезпечити модель, за якою студенти матимуть змогу вивчати сучасні рішення та практики. Дуже показово, що наявні в університеті можливості дозволяють опановувати перспективні алгоритми підтримки біологічної та екологічної безпеки, зокрема у сфері підтримки епідеміологічного благополуччя. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підтримує розвиток віртуальних технологій для підтримки належного стану біологічної безпеки, а також навчання фахівців у цій сфері. Ми зацікавлені у активізації співробітництва із провідними університетами, які забезпечують якісну освіту випускникам», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux