Держпродспоживслужба: ми підтримуємо прагнення молодих фахівців долучитися до нашої команди
опубліковано 30 травня 2024 року о 17:00

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін взяв участь у Міжнародному форумі «Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри», який проведено на майданчиках Миколаївського національного аграрного університету.

Форум організовано за сприяння Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), органів державної влади та місцевого самоврядування, Національної академії аграрних наук України, Південного міжрегіонального наукового центру НААН, закладів вищої освіти Німеччини, Польщі, Молдови та інших країн.

Учасники Форуму ознайомилися з роботою Інноваційного полігону з трансферу сучасних технологій в АПК, інноваціями у сфері технологій вирощування сільськогосподарських культур, виробництва біологічних препаратів і агрохімікатів, а також здобутками інститутів та кафедр Миколаївського національного аграрного університету.

Під час виступу Сергій Захарін розповів про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та її територіальних органів, а також акцентував увагу на перспективах подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби. Ключовий пріоритет – розвиток нових та удосконалення наявних сервісів електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг. Вже нині понад три чверті звернень громадян надходять до Держпродспоживслужби в електронній формі.

Окрім того, Сергій Захарін провів зустріч із студентами Миколаївського національного аграрного університету «Стань частиною команди Держпродспоживслужби» і розказав про можливості працевлаштування в системі Держпродспоживслужби, а також проходження практики у ветеринарних лікарнях та лабораторіях.

Зустріч із студентами проведена в рамках Тижня Відкритого Уряду, який проводиться у країнах – учасницях міжнародної Ініціативи “Партнерство «Відкритий Уряд” з 27 по 31 травня. Мета таких заходів – розвиток демократії, підвищення рівня відкритості і прозорості врядування, налагодження співпраці з представниками громадськості, удосконалення механізмів міжсекторальної взаємодії та ін.

Ректор Миколаївського національного аграрного університету доктор технічних наук, професор В’ячеслав Шебанін розповів про новітні наукові розробки, які можуть бути використані в практиці цифровізації сфери безпечності харчових продуктів, а також про освітні інновації, які плануються до використання під час підготовки майбутніх фахівців агропродовольчої сфери.

«Держпродспоживслужба та її територіальні органи беруть активну участь у заходах з нагоди Тижня Відкритого Уряду. Ми націлені на підтримку власної прозорості та відкритості, активну роботу з громадськістю, регулярний обмін досвіду з провідними науковцями та експертами. Розказали про можливості працевлаштування в системі Держпродспоживслужби, перспективи професійного та кар’єрного зростання. Ми підтримуємо прагнення молодих фахівців долучитися до нашої команди. Також я приємно здивований, що молодь дуже глибоко і щиро цікавиться процесами цифрових трансформацій у сфері державного управління. Ключова мета цифровізації органів Держпродспоживслужби – це підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Послуги надаються за уніфікованими протоколами, у мінімально необхідні строки. В першу чергу – за рахунок усунення «бюрократичного фактора». Ця робота є складовою виконання великого завдання щодо розбудови системи електронної демократії в нашій країні. Учасники Форуму сформулювали багато цікавих ідей і рекомендацій, які можуть бути використані в практиці державного управління, в практиці цифровізації сфер ветеринарної медицини, фітосанітарної справи, безпечності харчових продуктів, агропромислових технологій. На мій погляд, дуже важливо, щодо вирішення актуальних завдань цифрової трансформації в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів залучаються небайдужі науковці, експерти, молоді спеціалісти», – зазначив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux