За дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука протягом останнього року значно посилено співпрацю з провідними закладами вищої освіти, у тому числі в частині популяризації знань серед молоді щодо сфер діяльності служби.
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко та ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський уклали договір про співпрацю, спрямований на підвищення якості освіти, раціональне використання інтелектуального потенціалу, розширення та поглиблення змісту освітньої та наукової діяльності.
Ця ініціатива сприятиме об’єднанню зусиль і можливостей сторін задля забезпечення на регіональному рівні сучасного тренду щодо здорового харчування та здорового способу життя, удосконалення харчового раціону всіх учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, формування світоглядних основ здорового харчування у закладах освіти різного рівня, поглиблення знань та формування фахових компетентностей організації харчування дітей у закладах освіти відповідно до принципів HACCP та Плану заходів з реформування системи здорового харчування.
Основні напрямки співробітництва:
Співпраця з Херсонським державним університетом стане важливим кроком до створення безпечного освітнього середовища, відповідного до сучасних стандартів харчування та здорового способу життя. Взаємодія науки, освіти та контролюючих органів дозволить не лише підвищити рівень обізнаності учасників освітнього процесу, а й сприятиме покращенню якості харчування дітей у навчальних закладах.
Разом – до якісної освіти, здорового харчування та безпечного майбутнього!