Держпродспоживслужба Харківщини продовжує комісійні обстеження стану об’єктів водопостачання
опубліковано 06 березня 2024 року о 14:44

Через ворожі обстріли на нафтобазі, яка розташована в Немишлянському районі Харкова, стався виток палива та небезпечної речовини, що спричинило загоряння з поширенням вогню на житлові будинки, також відбулось забруднення водних об’єктів, зокрема річок Немишля, Лопань, Харків, нафтопродуктами. З метою організації роботи щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації 16.02.2024 проведено позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

На виконання протокольного рішення Регіональної комісії фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області підготовлені матеріали та взято участь у 5 позачергових засіданнях місцевих комісій з питань ТЕБ та НС (Харківського, Чугуївського, Ізюмського районів, м. Барвінкове та  селища Безлюдівка).

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області разом з районними військовими адміністраціями спільно з органами місцевого самоврядування на території м. Харкова, Харківського і Чугуївського районів області проведено комісійні обстеження стану об’єктів централізованого та децентралізованого водопостачання, що розташовані в зоні потенційного впливу забруднення поверхневих водойм внаслідок  надзвичайної ситуації. Так, станом на 04.03.2024 проведені перевірки на території Новобаварського, Немишлянського, Основ’янського, Київського та Салтівського районів м. Харкова, Зміївської, Новопокровської, Балаклійської, Барвінківської, Савинської територіальних громад з подальшим вжиттям відповідних заходів та інформуванням населення про якість питної води та стан питного водопостачання.

За результатами проведеної роботи направлений лист до адміністрації Немишлянського району Харківської міської ради, яким запропоновано організувати підвіз питної води гарантованої якості населенню.

Підготовлений лист до КП «Харківводоканал» щодо встановлення інформаційних табличок на території Основ’янського району про заборону вживати воду з 6 шахтних колодязів для питних потреб.

За результатами проведених перевірок з питань ходу ліквідації наслідків  надзвичайної ситуації, зокрема, щодо забезпечення населення питною водою гарантованої якості, направлено 9 листів Адміністраціям районів Харківської міської ради; розміщено 7 інформацій; на сайти органів місцевого самоврядування направлено 36 повідомлень;  у місцях масового  скупчення населення розміщено 182 пам’ятки; роздано 147 листівок.

Фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області включено до складу робочих груп, створених Чугуївською районною та Дергачівською міською військовими адміністраціями, з обстеження хімічно небезпечних об’єктів та об’єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux