Для забезпечення стабільного санітарно-епідемічного благополуччя населення фахівці Новгород-Сіверського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели інформаційно-просвітницькі бесіди з власниками та працівниками закладів громадського харчування щодо запобігання спалахів та групових інфекційних хвороб, ботулізму, масових інфекційних захворювань, харчових отруєнь. Значна увага була спрямована на впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).
У ході зустрічей фахівцями надавалася інформація про вимоги до гігієни персоналу, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами, створення відповідних умов для дотримання санітарно-гігієнічного режиму виробництва продукції, наголошувалося на відповідальності суб’єктів господарювання за невпровадження системи НАССР згідно з діючим законодавством. Обговорювалися й інші питання щодо дотримання санітарних норм та правил.
Власникам та працівникам закладів громадського харчування надано вичерпну інформацію з вищезазначених питань та роздано відповідні пам’ятки інформаційного характеру.