Держпродспоживслужбою вживаються комплексні заходи для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час паломництва хасидів до м. Умані у вересні 2021 році
опубліковано 11 серпня 2021 року о 12:37

З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя та недопущення ускладнень санепідситуації під час паломництва хасидів до могили цадика Нахмана в       м. Умань у вересні цього року на Черкащині проводяться відповідні організаційно-практичні заходи щодо активізації роботи органів державної влади та місцевого самоврядування.

Фахівцями Уманського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області розроблено та відкориговано комплексні плани санітарної охорони території м. Умань, попередження виникнення інфекційних хвороб, у тому числі, що мають міжнародне значення, план забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя прочан та населення території м. Умань на період святкування Рош-ха-Шана, алгоритми дій при виникненні надзвичайної ситуації, погоджено схему санітарного очищення району святкування та проживання прочан тощо.  

У рамках підготовки до заходу проведено наради за участю Посла Держави Ізраїль в Україні, дипломатів Посольства, представників Міжнародного Благодійного Фонду імені Рабі Нахмана, Головного управління Держкомтуризму, Центру Громадського здоров’я МОЗ України, голови Черкаської облдержадміністрації, міського голови м. Умані та іншими заінтересованими службами та організаціями на яких обговорено питання належної організації прибуття, розміщення, перебування хасидів та їхньої безпеки під час паломництва, забезпечення стабільної санітарно-епідемічної ситуації у м. Умань, зокрема в умовах карантину в зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.  

Окрім того, за ініціативи Головного управління проведено засідання робочої групи Уманської міської ради з підготовки об’єктів міста до святкування, нараду з керівниками підприємств комунально-побутового обслуговування м. Умань та направлено відповідні пропозиції на адреси суб'єктів господарювання та міського голови щодо недопущення погіршення санепідситуації під час Рош-ха-Шана.  

Станом на 6 серпня 2021 фахівцями Держпродспоживслужби перевірено 87 суб’єктів господарювання, задіяних в обслуговуванні Рош-ха-Шана, зокрема, КНП «Уманьводоканал», ТОВ «Умань Хліб Трейд», 2 заклади охорони здоров’я, 3 ринки, 80 закладів торгівлі та ресторанного господарства, розташованих в зоні проживання паломників та святкування.  

За результатами проведених перевірок надано пропозиції щодо усунення порушень санітарного законодавства, виконання протиепідемічних заходів з урахуванням постанови Головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження протиепідемічних заходів під час здійснення міжнародного паломництва іноземними громадянами на території України на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 28.07.2021 № 6.  

Також розроблено пам’ятки для суб’єктів господарювання в сферах торгівлі, ресторанного господарства, готелів тощо.

Враховуючи вищезазначене, Держпродспоживслужба продовжує вживати необхідні профілактичні заходи щодо забезпечення стабільної санепідситуації під час паломництва хасидів.  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux