Держпродспоживслужба зобов’язала суб’єкта господарювання повернути споживачам необґрунтовано нараховану плату за комунальні послуги на понад 65,8 тис. гривень
опубліковано 31 серпня 2020 року о 17:06

Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській  області продовжує роботу щодо запобігання порушенням у сфері ціноутворення, забезпечення встановлення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги, недопущення обрахунків споживачів.

Так, в червні 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області на підставі звернень споживачів, здійснено два позапланові заходи державного нагляду (контролю) комунального підприємства селища міського типу Житомирського району, що надає комунальні послуги з постачання теплової енергії, водопостачання та водовідведення.

Під час проведення позапланових перевірок встановлено, що діючі тарифи на комунальні послуги не відповідають вимогам Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води та Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, в результаті чого споживачам при нарахуванні плати за комунальні послуги суб’єктом господарювання завищено тарифи:

- на 9,41грн за 1Гкал за послуги з постачання теплової енергії;

- на 0,12грн за 1 м3 за послуги з водопостачання;  

- на  0,08грн за 1 м3 за послуги з водовідведення.

За результатами проведених заходів державного нагляду (контролю) фахівці Головного управляння Держпродспоживслужби в Житомирській області надали приписи щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін/тарифів, яким зобов’язано суб’єкта господарювання повернути споживачам необґрунтовано нараховану плату за комунальні послуги шляхом здійснення перерахунків.

Суб’єктом господарювання було виконано вимоги приписів Головного управління та здійснено перерахунки споживачам зайво нарахованої плати  за надані послуги на суму 65,8 тис. грн (з них за послугу з постачання теплової енергії – 33,9 тис. грн та водопостачання і водовідведення -  31,9 тис.  грн).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux