Держпродспоживслужба завершила протиепідемічні заходи у садочку «Золотий ключик» - порушення усунуті, роботу закладу відновлено
опубліковано 27 вересня 2019 року о 12:04

З метою встановлення причин та умов виникнення спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Золотий ключик» Баришівської селищної ради (смт Баришівка, Київська область) та ліквідації цього спалаху Головне управління Держпродспоживслужби у Київській області провело комплекс протиепідемічних заходів.

Так, 04.09.2019 фахівці Держпродспоживслужби провели санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху в дитячому садку «Золотий ключик» та позаплановий захід державного нагляду (інспектування) потужностей харчоблоку дитячого садку «Золотий ключик».

У ході проведення лабораторних досліджень, виявлено носійство золотистого стафілококу у двох працівників дитячого садочку.

За порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів адміністрації закладу надано два приписи та складено протокол про правопорушення. Від роботи було відсторонено чотирьох осіб, що є носіями збудників інфекційних хвороб.

Основна причина спалаху – недотримання протиепідемічного режиму та правил особистої гігієни дітей та персоналу.

Про ситуацію поінформовано правоохоронні органи, органи виконавчої влади та управління освіти і науки.

За ініціативою Держпродспоживслужби 05.09.2019 проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Баришівській районній державній адміністрації, за результатами якого було вирішено призупинити функціонування дитячого садка «Золотий ключик» з 06 по 13 вересня 2019 року.

13.09.2019 за результатами другого позачергового засідання комісії з питань ТЕБ та НС прийнято рішення про поновлення роботи закладу з 16.09.2019, але після повторного обстеження працівників на носійство збудників захворювання.

Наразі протиепідемічні заходи у вогнищі завершено, спалах локалізовано і ліквідовано.

Нагадаємо, спалах спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Золотий ключик» зареєстрований 04.09.2019. Внаслідок спалаху постраждало 13 дітей. Четверо дітей лікувалися амбулаторно. Дев’ятеро дітей було госпіталізовано до інфекційного відділення Баришівської ЦРЛ, з яких батьки двох дітей відмовилися від госпіталізації та лікування. Остаточні діагнози: «Гострий гастроентероколіт уточнений» у 7 дітей, «Гострий гастроентероколіт неуточнений» - у 5 дітей, «Функціональний гастроінтестінальний розлад у однієї дитини. За результатами лабораторних досліджень у хворих дітей виявлено антиген норовірусу та умовно-патогенну мікрофлору: Enterobacter cloacae, Enterobacter aerogеnes, Klebsiella pneumoniae. Зараз усі діти виписані з лікувально-профілактичного закладу, амбулаторне лікування завершено.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux