За останні 12 місяців Держпродспоживслужба вилучила з обігу 16 тонн харчових продуктів, які не відповідали вимогам діючого законодавства. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, підбиваючи підсумки першого року роботи нової команди.
Велика кількість виявлених порушень пов’язана з обігом фальсифікованого вершкового масла. Так, за період з листопада 2020 року по жовтень 2021 року в закладах торгівлі та громадського харчування зафіксовано 159 порушень, пов’язаних з обігом фальсифікованого масла, припинено обіг 568 кг продукту та вилучено з обігу 15,5 тонн вершкового масла.
«Контроль безпечності харчових продуктів й боротьба з фальсифікатом – надважливе завдання. Харчові продукти, які ми споживаємо кожного дня, мають відповідати вимогам діючого законодавства та бути безпечними для споживачів. Компромісів у цьому питанні бути не може, тому робота в даному напрямку знаходиться на постійному контролі», - зазначила Владислава Магалецька.
Загалом за останні 12 місяців (з листопада 2020 року по жовтень 2021 року) Держпродспоживслужбою проведено більше 12,5 тисяч моніторингів діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів та більше 2,5 тисяч перевірок закладів торгівлі, громадського харчування та об’єктів, які здійснюють виробництво, на предмет виявлення фальсифікованих харчових продуктів.
З метою усунення порушень складено 662 приписів про усунення невідповідностей, в тому числі 216 стосовно діяльності закладів торгівлі, 255 громадського харчування, 191 виробника. За порушення маркування харчових продуктів (фальсифікацію) до відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 24 операторів ринку на суму більше 1,2 мільйони гривень.
Нагадаємо, завданням Держпродспоживслужби є реалізація державної політики у галузі безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.