Діджиталізація процесів, протидія поширенню COVID-19, моніторинг ситуації з захворюванням на грип птиці, впровадження реформи шкільного харчування — серед пріоритетів роботи Держпродспоживслужби на найближчий період. Про це розповіла Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час виїзної колегії, яка проходить у місті Рівне.
«Наше завдання — збільшення ефективності роботи Держпродспоживслужби по всім напрямкам, діджиталізація процесів та перетворення Служби на сервіс», - підкреслила Владислава Магалецька.
Серед пріоритетів роботи на найближчий період — контроль дотримання протиепідемічних заходів для протидії поширенню COVID-19. Ще один важливий напрямок роботи — контроль ситуації з грипом птиці (моніторинг та оперативне реагування), оскільки незабаром очікується осінній переліт дикої птиці.
Держпродспоживслужба також приділятиме посилену увагу впровадженню реформи шкільного харчування та дотримання нових норм.
Крім того, серед пріоритетів названо захист прав споживачів, зменшення кількості нотифікацій і забезпечення експорту українських продуктів.
Раніше Владислава Магалецька заявила, що головною реформою Держпродспоживслужби є її трансформація на сучасний, прозорий та зручний сервіс, що стоятиме на захисті як держави, так і бізнесу та кожного споживача.