Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки провідних українських науковців
опубліковано 22 листопада 2021 року о 10:07

Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки провідних українських науковців та університетів у оцінці ризиків у сфері безпечності харчових продуктів та здоров’я тварин. Меморандуми про це були підписані Головою Держпродспоживслужби Владиславою Магалецькою та керівниками наукових установ.

«Проведення оцінки ризиків у галузі ветеринарної медицини та сфері безпечності харчових продуктів вимагає залучення незалежних наукових експертів та використання найновіших наукових даних. Співпраця з провідними науковими установами дозволить Держпродспоживслужбі приймати рішення з урахуванням науково-обґрунтованого підґрунтя у відповідних сферах. Крім того, це допоможе нам наблизити наші стандарти до європейських та допоможе українському бізнесу в просуванні на ринках ЄС», - зазначила Владислава Магалецька.

Меморандуми про співпрацю були підписані з:

  • Національним університетом біоресурсів і природокористування України;
  • Національним науковим центром «Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини»;
  • Інститутом ветеринарної медицини НААН;
  • Сумським державним університетом;
  • Полтавським державним аграрним університетом;
  • Одеським державним аграрним університетом;
  • Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького;
  • Поліським національним університетом.

Підписання меморандумів надасть можливість створити мережу наукових організацій та відібрати кращих наукових експертів для проведення незалежної та об’єктивної оцінки ризиків, а також забезпечить визнання такого підходу для прийняття рішень Держпродспоживслужбою на міжнародному рівні, що у свою чергу сприятиме відкриттю нових ринків.

Меморандуми з науковими установами були розроблені за участю експертів Проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні» (EU4SaferFood).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux