Держпродспоживслужба узагальнила результати перевірок закладів освіти за січень
опубліковано 06 лютого 2020 року о 15:52

Держпродспоживслужба підбила підсумки виконання завдань, поставлених Президентом України, доручень Прем’єр-міністра України та ініціативи Першої леді О. Зеленської щодо організації безпечного та якісного харчування в закладах освіти.

Так, відповідно до зведеного звіту, за січень 2020 року територіальні органи Держпродспоживслужби провели понад 200 планових та позапланових заходів державного контролю у закладах освіти: 85 перевірок дошкільних закладів та 116 перевірок закладів загальної середньої освіти.

За результатами перевірок інспекторами ветеринарної медицини видано 118 присів щодо необхідності усунення виявлених порушень вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів у закладах освіти.

Було відібрано 237 зразків харчових продуктів. Невідповідності встановлені у 25 зразках.

Прийнято 42 рішення про тимчасове зупинення обігу харчових продуктів у закладах освіти у зв’язку з виявленими порушеннями. При цьому було прийнято рішення про відкликання, вилучення або знищення понад 400 кг харчових продуктів, які постачалися до закладів освіти – більшу частину таких продуктів становило молоко та молокопродукти.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux