Держпродспоживслужба підбила підсумки виконання завдань, поставлених Президентом України, доручень Прем’єр-міністра України та ініціативи Першої леді О. Зеленської щодо організації безпечного та якісного харчування в закладах освіти.
Так, відповідно до зведеного звіту, за січень 2020 року територіальні органи Держпродспоживслужби провели понад 200 планових та позапланових заходів державного контролю у закладах освіти: 85 перевірок дошкільних закладів та 116 перевірок закладів загальної середньої освіти.
За результатами перевірок інспекторами ветеринарної медицини видано 118 присів щодо необхідності усунення виявлених порушень вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів у закладах освіти.
Було відібрано 237 зразків харчових продуктів. Невідповідності встановлені у 25 зразках.
Прийнято 42 рішення про тимчасове зупинення обігу харчових продуктів у закладах освіти у зв’язку з виявленими порушеннями. При цьому було прийнято рішення про відкликання, вилучення або знищення понад 400 кг харчових продуктів, які постачалися до закладів освіти – більшу частину таких продуктів становило молоко та молокопродукти.