Держпродспоживслужба Тернопільщини посилила контроль за дезінфекційними заходами в місцях виробництва та обігу харчової продукції
опубліковано 18 березня 2020 року о 12:47

З метою зменшення ризику поширення коронавірусної інфекції на Тернопільщині Держпродспоживслужба області зобов’язала операторів ринку дотримуватися правил торгівлі та виробництва продуктів під час карантину. Відповідне доручення 17.03.2020 підписав начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець.

Відтепер, директори та власники операторів ринку, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів поінформовані про необхідність встановлення особливого порядку проведення дезінфекційних заходів на виробництві чи в місцях реалізації продукції. Такий режим передбачає не тільки проведення поточних дезінфекційних заходів, але й здійснювати введення в обіг виключно фасованих та упакованих харчових продуктів з дотриманням вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Крім того, адміністраціям (власникам) агропродовольчих ринків нагадали про необхідність неухильного дотримання Положення про державну лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на ринку (наказ Державного департаменту ветеринарної медицини №16 від 15.04.2002), яке вимагає проводити санітарні дні, регулярно прибирати та дезінфікувати території, торгові місця та інші допоміжні приміщення, холодильники та інвентар ринку.

Також адміністрація ринків повинна ретельно виконувати ветеринарно-санітарні правила для ринків (наказ Головного державного інспектора ветеринарної медицини України №23 від 04.06.1996) та дотримуватися особливого порядку проведення дезінфекційних заходів, який полягає у здійсненні щоденної дезінфекції території, торгових місць та інвентарю ринку.

У свою чергу керівники обласної, районних та міської державних лікарень ветеринарної медицини Тернопільщини, при наявності спеціалізованого обладнання, мають надавати послуги з дезінфекції відповідно до укладених договорів.

Також інформуємо, що поточна інформація щодо проведених заходів із профілактики поширення захворювання на коронавірусну інфекцію Держпродспоживслужбою регулярно розміщується в рубриці «Санепідситуація».

Інформація станом 17.03.2020 – за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux