Держпродспоживслужба Сумщини втретє оштрафувала Лебединський хлібозавод за порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів
опубліковано 27 липня 2020 року о 14:38

Державні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області у грудні 2018 року провели планову перевірку ТОВ «Лебединський хлібозавод», за результатами якої виявлені порушення, що становлять загрозу для здоров'я людей. Одночасно оператору ринку був виданий припис про усунення виявлених порушень та застосовані штрафні санкції у розмірі десяти мінімальних заробітних плат – 41730,00 грн.

З метою перевірки стану виконання припису щодо усунення порушень вимог законодавства у лютому 2019 року здійснено позаплановий захід державного нагляду ТОВ «Лебединський хлібозавод». Однак керівник ринку оператора у допуску до підприємства державних інспекторів відмовив.

У ході розгляду справи Лебединський хлібозавод вдруге притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу в розмірі десяти мінімальних заробітних плат (41730,00 грн). Не погодившись із даною постановою, ТОВ «Лебединський хлібозавод» звернулося до Сумського окружного адміністративного суду з позовом про скасування постанови про накладення штрафу.

Суд відмовив у задоволенні позовних вимог ТОВ «Лебединський хлібозавод», а рішення про застосування штрафних санкцій було визнано законним.

Після відмови в допуску до перевірки стану виконання припису Головне управління одержало лист від ТОВ «Лебединський хлібозавод» з графіком усунення порушень протягом 1 кварталу 2020 року. Однак, враховуючи відсутність будь-яких доказів їх усунення, Лебединське районне управління у період з 07.07.2020 по 08.07.2020 провело позапланову перевірку щодо усунення порушень, в ході якої виявлено неповне виконання припису, зокрема:

у складському приміщені, де зберігається борошно, та у складі сировини відсутні докази контролю температурного режиму і вологи, а також відповідні записи у журналі;

відсутнє місце для миття та дезінфекції інструментів та обладнання. Не забезпечується на належному рівні дотримання гігієнічних вимог, у тому числі заходи боротьби зі шкідниками, запобігання накопичення бруду, забрудненню харчових продуктів;

несучі стіни потріскані, місцями видно арматуру, яка покрита іржею, стіни зроблені з негладких матеріалів, які не забезпечать дотримання належного чину гігієнічних вимог, що підтверджується наявним накопиченням бруду, павутиння. Стіни сконструйовані таким чином, що не забезпечує його належне утримання, чищення, дезінфекцію, не запобігає та не мінімізує будь-яке забруднення, що може призвести до потрапляння до харчового продукту бруду та хвороботворних мікроорганізмів, плісняви тощо;

харчові продукти не захищені від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва;

на підприємстві всі труби водопостачання холодної та гарячої води в незадовільному стані.

Враховуючи вищевикладене, за результатами проведеного заходу було складено протокол про порушення законодавства про харчові продукти та корми, а також виданий припис оператору ринку про усунення виявлених порушень.

На підставі протоколу, Головним державним ветеринарним інспектором в Сумській області 23.07.2020 винесена постанова № 60 про застосування до ТОВ «Лебединський хлібозавод» штрафу в розмірі 37784,00 грн.

На даний час, Головним управлінням вживаються заходи щодо усунення виявлених порушень у визначені в приписі строки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux