Держпродспоживслужба розпочала санепідрозслідування спалаху ГКІ серед учасників інвестиційного форуму в Маріуполі
опубліковано 30 жовтня 2019 року о 10:56

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області 29.10.2019 зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед молоді, яка брала участь у інвестиційному форумі у місті Маріуполі, що відбувся у Маріупольському гуманітарному університеті, внаслідок якого постраждало 16 осіб, у тому числі 6 дітей.

Усіх постраждалих госпіталізовано до інфекційного відділення 4 міської лікарні ЦПМСД із попереднім діагнозом: «Гострий гастроентероколіт? легкого ступеню».

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівці Головного управління разом з ДУ «Донецький лабораторний центр МОЗ України» 30.10.2019 розпочали проведення санітарно-епідеміологічного розслідування спалаху та інспектування закладів громадського харчування, що забезпечували харчуванням підлітків з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Під час розслідування встановлено, що всього з різних областей України для участі в форумі 28.10.2019 року приїхало близько 500 підлітків віком від 14 до 21 року. Постраждалі належали до групи осіб (всього близько 270 осіб), які поселилися у приватному пансіонаті села Урзуф Мангушського району.

Організація харчування підлітків здійснювалась КП ШП «ПИТАНИЕ», що займається приготуванням їжі на базовому підприємстві, розфасовкою у одноразові ланчбокси з подальшою доставкою до харчоблоку гуманітарного університету.

Заклад громадського харчування КП ШП «ПИТАНИЕ» зареєстрований в Державному реєстрі потужностей операторів ринку за № r – UA – 05-21-93 від 02.09.2016, транспортні засоби у зазначеному закладі на балансі відсутні.

Інформація щодо реєстрації потужностей харчоблоку Маріупольського гуманітарного університету встановлюється. Планові заходи державного нагляду (контролю) відносно зазначених операторів ринку харчових продуктів не здійснювались відповідно до статті 3 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції». Позапланові перевірки також не проводилися.

Проведення протиепідемічних заходів триває.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux