Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проводиться санітарно-епідеміологічне розслідування та позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів у зв’язку з випадком отруєння в позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Делюкс» у с. Татарів Надвірнянського району Івано-Франківської області, внаслідок якого постраждали 10 осіб, з них 9 дітей віком до 17 років та 1 дорослий (працівник табору, вожатий).
Попередній діагноз потерпілих – гострий гастроентерит. Станом на 10:00 19.07.2021р. в стаціонарі залишається 2 осіб, в тому числі одна дитина. 8 дітей виписано з одужанням.
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 16.07.2021р. відібрано на мікробіологічне дослідження 6 проб готових страв, 1 проба питної води, 7 проб харчової сировини, 14 змивів на БГКП і 21 проба на патфлору.
За попередніми результатами, ймовірно спалах інфекції пов'язаний з контактно-побутовим шляхом передачі та не пов'язаний з організацією харчування дітей. Санітарно-епідеміологічне розслідування триває.