Держпродспоживслужба продовжує розслідування отруєнь на буковинському весіллі
опубліковано 02 жовтня 2019 року о 17:25

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області  01.10.2019 зареєстровано спалах на гостру кишкову інфекцію після святкування весілля в у барі «Оскар» (ФОП Торак В.В), смт Путила Путильського району, внаслідок чого постраждало 92 особи, в тому числі 28 дітей.

За оперативною інформацією госпіталізовано до інфекційного відділення Вашківецької районної лікарні Вижницького району з попереднім діагнозом: «Гострий гастроентероколіт?» 15 осіб, з них 3 дитини (інформація уточняється). На весіллі перебувало 241 особа.

З метою встановлення причин та умов виникнення спалаху фахівцями Головного управління 01.10.2019 розпочато проведення санітарно-епідеміологічного розслідування спалахів та інспектування закладів громадського харчування з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Заклад громадського харчування бар «Оскар» не зареєстровано в Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

Під час розслідування встановлено порушення вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а саме: заклад громадського харчування бар «Оскар» не зареєстрований в Державному реєстрі потужностей операторів ринку, потужність не спроектована так, щоб запобігти забрудненню харчових продуктів та дотримання технології приготування страв, недостатній набір виробничих приміщень, недостатньо інвентарю (столів, дошок, ножів), відсутнє технологічне обладнання, недостатньо холодильного та морозильного обладнання, не контролюється температурний режим в холодильній камері, відсутні документи, які підтверджують якість і безпечність харчових продуктів, відсутні результати дослідження води питної з джерела водопостачання (криниці), відсутні медичні огляди працівників харчоблоку.

За виявлені порушення вимог законодавства в сфері безпечності та окремих показників харчових продуктів складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення, винесено рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів, готується припис, відсторонено від роботи 1 особу.

Проведення протиепідемічних заходів триває.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux