Держпродспоживслужба Прикарпаття продовжує протидіяти коронавірусу
опубліковано 20 березня 2020 року о 09:10

Спеціалісти Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області на виконання рішень Президента, Верховної Ради та Уряду проводять заходи щодо запобігання  негативного розвитку епідситуації та забезпечення санітарного та епідемічного  благополуччя населення.

Продовжується кампанія з інформаційного забезпечення населення.  Спільно із Товариством Червоного Хреста блок інформаційних матеріалів (плакати різного напрямку щодо попередження коронавірусу) вивішуються в місцях  перебування людей – аптеки, АЗС, продуктові магазини.

На виконання доручень  т.в.о. Голови Держпродспоживслужби посилено державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням санітарного законодавства на об’єктах системи водопостачання та водовідведення населених пунктів.

Разом з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснюються перевірки дотримання режиму охорони, господарської чи іншої діяльності в зонах санітарної охорони джерел та об’єктів централізованого  питного водопостачання.

Спеціалісти Івано-Франківської регіональної та міжрайонних лабораторій  Держпродспоживслужби проводять відбір та лабораторні дослідження води з центральних водопроводів, громадських криниць на  мікробіологічні, фізико-хімічні  та вірусологічні показники.

19 березня  2020 року в  Головному управлінні Держпродспоживслужби  в Івано-Франківській області відбулась робоча зустріч начальника Головного управління та директора ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» з питань  взаємодії та спільної роботи  фахівців лабораторного центру і спеціалістів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства з метою недопущення  поширення  гострої респіраторної  хвороби COVID-19.

 Відповідно до спільного наказу  створені  робочі групи, визначені  відповідальні працівники за виконання невідкладних заходів щодо недопущення  короновірусу.

Крім того, на виконання постанови КМУ України  від 11.03.2020 р.№ 211, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснюють контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції - у торгівельних центрах, закладах громадського призначення (ринках тощо).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux