Держпродспоживслужба повторно перевірила магазин-кафетерій на Рівненщині, у якому було зафіксовано спалах ГКІ
опубліковано 27 вересня 2019 року о 12:02

Кількість осіб, які після святкування хрестин в магазині-кафетерії «На Паненській» (ФОП ФАСТ Назар Дмитрович м. Дубно, Рівненська область) постраждали від захворювання на гостру кишкову інфекцію, збільшилася до 12. Усього участь у святкуванні взяли 20 осіб. Повідомлення про спалах гострої кишкової інспекції Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області отримало 17.09.2019 від ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України»

Шестеро із 12 постраждалих госпіталізовані до інфекційного відділення Дубенської центральної районної лікарні з діагнозом «Сальмонельоз, викликаний сальмонелою ентерітідіс» (збудник виділено від 6 осіб), решта хворих перебуває на амбулаторному лікуванні.

З метою встановлення причин та умов виникнення спалаху ГКІ фахівці Головного управління 17.09.2019 провели санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху та інспектування кафетерію з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Під час перевірки встановлено порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, у зв’язку з чим Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області надано припис про усунення виявлених порушень від 17.09.2019, протокол про притягнення до адміністративної відповідальності. Також було прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в частині виробництва кулінарних виробів від 17.09.2019.

У зв’язку з відсутністю профілактичного медичного огляду відсторонено три особи. Також відсторонено від роботи двох працівників закладів освіти із числа хворих на сальмонельоз, які будуть допущені до роботи після проведеного курсу лікування, негативних результатів обстеження на кишкову групу та позачергового медичного огляду.

Працівники Держпродспоживслужби Рівненщини 24.09.2019 провели повторну позапланову перевірку підприємства за виявленими негативними результатами лабораторних досліджень харчових продуктів з повторним відбором проб. Дослідження тривають.

За ініціативою фахівців Головного управління 20.09.2019 проведено позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС щодо стабілізації ситуації.

Про ситуацію, що склалась, поінформовано Дубенську міську раду та Національну поліцію.

Протиепідемічні заходи тривають.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux