На початку цього тижня, 23 листопада, голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька провела відеозустріч з представниками Американської торговельної палати в Україні, на якій обговорювались питання подальшої співпраці держави та бізнесу.
У лютому 2020 року країнами Європейського Союзу було підтримано пропозицію Європейської Комісії щодо зниження максимально допустимого вмісту залишків діючих речовин хлорпірифос та хлорпірифос-метил у сільськогосподарській і харчовій продукції, кормах до найнижчого рівня, який може бути визначений аналітичними лабораторіями: з жовтня 2020 допустимий вміст цих речовин в продукції було знижено до 0,01 мг/кг для олійних і зернових культур, а також в продукції, виробленої з цих культур.
Тому, для запобігання зменшенню обсягів поставок української продукції до країн-членів Європейського Союзу, які займають значну частку в структурі агропродукції України, вітчизняним сільсьгоспвиробникам необхідно врахувати нові вимоги європейського законодавства при плануванні робіт із обробки посівів, місць зберігання та транспортування первинної продукції.
- Для нас важливо чути позицію профільних бізнес-об’єднань та асоціацій, - підкреслила Владислава Магалецька. - Ми маємо мінімізувати ризики для українських експортерів та сприяти розвиткові міжнародної співпраці.
За підсумками зустрічі Держпродспоживслужбою спрямовано лист до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, у якому підтримана позиція щодо цього питання.