Держпродспоживслужба отримала від Китайської Торгової Асоціації 9,5 тис. медичиних захисних масок
опубліковано 04 червня 2020 року о 15:27

03 червня 2020 року члени Китайської Торгової Асоціації (КТА) у рамках активізації торгівлі та посилення економічного партнерства України та Китаю передали представникам Держпродспоживслужби 9,5 тис. захисних медичних масок з різним степенем захисту.

Т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко подякувала представникам КТА за надану допомогу. Вона відзначила, що Держпродспоживслужба робить все необхідне для того, аби захистити вітчизняну експортну продукцію, її якість та безпечність. Фахівці Держпродспоживслужби кожного дня забезпечують виконання функцій, покладених на Держпродспоживслужбу у сферах держсанепіднагляду, безпечності харчових продуктів, ветеринарного та фітосанітарного нагляду.

В умовах пандемії Держпродспоживслужба активно долучилася до роботи протидії поширенню коронавірусної інфекції в Україні та вживає всі необхідні протиепідемічні заходи.

За її словами, фахівці Держпродспоживслужби беруть участь у розслідуванні випадків захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19) та входять до складу спеціалізованих протиепідемічних бригад, які функціонують під егідою МОЗу – усього до таких бригад відряджено 183 спеціалістів у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства (лікарів та іншого медперсоналу).

Крім того, представники територіальних органів Держпродспоживслужби спільно з фахівцями лабораторних центрів МОЗ беруть участь у огляді місць розміщення та об’єктів усіх форм власності, які можуть бути використані для тимчасової обсервації (ізоляції) осіб з ознаками гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої  коронавірусом SARS-CoV-2.

З метою проведення профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби під час карантину територіальні органи Держпродспоживслужби проводять перевірки об'єктів торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами, громадського харчування, перукарень та салонів краси щодо дотримання ними санітарних норм та правил та з урахуванням тимчасових рекомендацій, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення COVID-19, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря. 

Також Держпродспоживслужба посилила державний санітарно-епідеміологічний нагляд на об’єктах систем водопостачання та водовідведення. Спільно з місцевими органами виконавчої влади та за участю органів місцевого самоврядування здійснюються перевірки дотримання режиму охорони господарської діяльності в зонах санітарної охорони джерел та об’єктів питного водопостачання, правил експлуатації систем питного водопостачання, встановлених режимів їх роботи, правил користування водозабірними спорудами, призначеними для задоволення потреб споживачів у питній воді,  контролю за якістю питної води, вимог законодавства щодо здійснення виробничого контролю за якістю та безпечністю питної води на об’єктах водопостачання.

За результатами зустрічі з китайськими колегами т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко підкреслила, що надана Держпродспоживслужбі допомога дозволить забезпечити безпечніші умови для виконання покладених на фахівців Держпродспоживслужби завдань та функцій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux