Держпродспоживслужба Дніпропетровщини рекомендує дотримуватися заходів профілактики щодо запобігання коронавірусу
опубліковано 19 березня 2020 року о 11:38

На Дніпропетровщині лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції не встановлено. Про це повідомила начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович під час прес-конференції щодо ситуації з коронавірусною інфекцією в області.

Загалом в Україні – 16 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Хоча на Дніпропетровщині не зареєстровано жодного, але область в разі необхідності готова надавати допомогу хворим на коронавірус.

Разом з цим через пандемію коронавірусу перервала свої гастролі країнами Європи трупа Дніпропетровського академічного театру опери та балету. Троє учасників колективу відчули нездужання та було встановлено підвищення температури тіла - їх госпіталізували до міської лікарні. Ще близько 40 осіб перебувають на обсервації в області – за їх станом спостерігають медичні працівники.

Неля Полюхович нагадала, що основні рекомендації щодо профілактики зараження на коронавірусну інфекцію традиційно полягають у дотриманні особистої гігієни, уникнення місць з масовим скупченням людей та дотримання обмежувальних карантинних заходів.

Крім того, на виконання розпорядження Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 11.03.2020 року № Р-185/0/3-20 «Про запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Дніпропетровської області, Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області скасувало особисті прийоми громадян. Подальша комунікація з Головним управлінням буде здійснюватись через офіційну електронну пошту: gudpss@dp.consumer.gov.ua, або через форму електронне звернення у вкладці «ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН».

Надання профільних консультацій в Дніпропетровській області здійснюється за телефонами: +380997231699 (Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії), +380935393023 (Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства), +380686588099 (Управління захисту споживачів), +380978604049 (Управління фітосанітарної безпеки), +380500456925 (Канцелярія).

Загалом на закупівлю апаратів для штучної вентиляції легень, тестів на виявлення вірусу, портативних рентген-апаратів та дезінфікуючих засобів область спрямує понад 107 млн грн.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux