Декларування зміни роздрібних цін на товари протиепідемічного призначення призупинено на час воєнного стану
опубліковано 09 лютого 2023 року о 17:04

З метою безперебійного забезпечення закладів охорони здоров’я необхідними товарами протиепідемічного призначення протягом періоду воєнного стану 15.04.2022 прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 471.

Відповідно до пункту 3 вищезазначеної постанови Урядом прийнято рішення про зупинення на період воєнного стану дії пункту 3 Порядку декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 341, в частині декларування зміни роздрібних цін на товари протиепідемічного призначення.

Наразі, обов’язковому декларуванню підлягають зміни роздрібних цін у разі їх підвищення на 5 і більше % виключно на товари, що мають істотну соціальну значущість.

До переліку таких товарів віднесено: крупу гречану, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого сорту, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птицю (тушку курячу, четвертину тушки курячої), воду мінеральну негазовану, масло вершкове жирністю 72,5%, батон, олію соняшникову рафіновану, бензини марок А-92, А-95 та дизельне пальне.

Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється суб’єктами господарювання в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби через її офіційний вебсайт за посиланням.

Після успішної реєстрації даних, відомості автоматично вносяться до Реєстру роздрібних цін на товари, з яким можна ознайомитися за посиланням.

Разом з тим нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 № 955 на окремі категорії лікарських засобів запроваджено державне регулювання цін шляхом встановлення граничних постачальницько-збутових надбавок та торговельних (роздрібних) надбавок.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux