Чернігівщина: за рік виявлено понад 980 випадків порушення санітарного законодавства на об’єктах нагляду під час комісійних перевірок
опубліковано 20 січня 2023 року о 12:12

Протягом минулого року спеціалісти Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства здійснили 57 заходів державного нагляду (контролю).  

Під час перевірок порушення санітарного законодавства виявлено у 41 випадку.

З метою усунення виявлених порушень та приведення об’єктів нагляду до нормативних вимог субєктам господарювання надано 36 приписів та складено 5 протоколів про адміністративне порушення.

Крім того, за звітний період спеціалістами здійснено 80 санітарно-епідеміологічних обстежень.

Також за цей час фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні 2078 комісійних перевірок, при цьому порушення санітарного законодавства виявлено у 982 випадках. Вони були зафіксовані на об’єктах питного централізованого водопостачання, в дитсадках, школах і навчально-виховних комплексах та на інших об’єктах. За результатами комісійних перевірок надані рекомендації щодо усунення виявлених порушень та приведення об’єктів нагляду до нормативних вимог.

Важливим етапом роботи фахівців Держпродспоживслужби торік було здійснення контролю  за дотриманням санітарного законодавства на об’єктах водопостачання та водовідведення.

За звітний період перевірено 8 об’єктів питного централізованого водопостачання. Порушення вимог санітарного законодавства виявлено у кожному випадку.

Разом з тим представники Держпродспоживслужби взяли участь у комісійних перевірках на 612 об’єктах питного водопостачання. Порушення санітарного законодавства виявлено у 562 випадках. За результатами перевірок направлено 610 пропозицій, листів тощо до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів.

У лабораторіях Держпродспоживслужби досліджено 561 зразок питної води централізованого і 55 - нецентралізованого водопостачання. У 6 випадках зразки води питної централізованого та у 8 – нецентралізованого водопостачання не відповідали вимогам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10). В усіх випадках вжито необхідні заходи реагування.

Крім того, проведено 7 перевірок об’єктів водовідведення, в 1 випадку виявлені порушення санітарного законодавства. Суб’єкту господарювання надано пропозиції щодо їх усунення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux