31 липня в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області відбулася робоча нарада з фахівцями сфери державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів під головуванням заступника начальника Головного управління Сергія Чаплієва.
Щорічно спеціалісти Держпродспоживслужби області беруть участь у роботі комісій з визначення стану готовності закладів освіти щодо можливості їхнього функціонування у новому 2025-2026 навчальному році, тому основну увагу було зосереджено саме на основних аспектах, на які має звертатися увага під час здійснення комісійних перевірок, надано чіткі роз’яснення щодо проведення спільних комісійних обстежень.
Зокрема, питання стосувалися дотримання відповідності санітарно-гігієнічним вимогам у частині створення безпечного освітнього середовища в умовах війни, адже безпекова ситуація учасників освітнього процесу залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності служби; вчасної та якісної підготовки навчальних закладів освіти з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог до улаштування, обладнання, утримання територій, будівель та приміщень; вимог до водопостачання, водовідведення та опалення. Зупинилися й на важливості лабораторних та інструментальних досліджень, передбачених Санітарним регламентом. Розглянули основні вимоги до організації харчування.
У ході дискусійного обговорення учасники активно обмінювалися думками та ідеями, висловлювали ґрунтовні аргументи задля вироблення спільних підходів в оцінці якості підготовки навчальних закладів до нового навчального року та оформленні результатів перевірок.
Окремо було наголошено на важливості належного виконання поставлених завдань відповідно до чинного законодавства.